Aandachtspunten bij het kopen van zonnepanelen

Ben jij aan het overwegen om zonnepanelen te installeren? Voordat jij de grote investering maakt om zonnepanelen te laten plaatsen, is het belangrijk om uit te zoeken wat voor type zonnepanelen geschikt zijn voor jouw dak, welke soort binnen jouw budget past en of het daadwerkelijk genoeg energie gaat opleveren. Deze zonnepanelen test geeft je goed inzicht in welke zonnepanelen goed zijn. In dit artikel hebben we daarom enkele van deze aandachtspunten uitgelicht om jou op weg te helpen.

Hoe ziet je dak eruit?

Allereerst is het belangrijk om te concluderen of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. Zonnepanelen leveren alleen energie op wanneer de zon schijnt. Je moet dus zeker weten dat jouw dak genoeg zonlicht krijgt. Een dak dat gericht is op het zuiden heeft een perfecte plek, maar vergeet niet om te controleren of bomen of andere gebouwen de zon afkappen. Ook in de schaduw zullen zonnepanelen energie opvangen, maar het rendement zal een stuk lager liggen.

Het rendement van zonnepanelen berekenen

Reken uit hoe lang het zal duren om jouw investering terug te verdienen. Over het algemeen wordt er gezegd dat je de investering van zonnepanelen binnen 6 à 7  jaar gaat terugverdienen. Deze periode is belangrijk om in gedachte te houden. Probeer een ruwe schatting te maken of op basis van jouw energierekening dit klopt. Houdt ook rekening met de garantieperiode. Zorg dat je samenwerkt met een bedrijf die garantie geeft voor schade voor een lange periode.

Hoe efficiënt zijn de zonnepanelen

Dit is altijd een lastig punt om te berekenen, maar het is niet onmogelijk om een schatting te maken. Bereken hoeveel zonlicht er kan worden omgezet in bruikbare energie. Hoe hoger de efficiëntie, hoe meer energie jouw zonnepaneel opvangt en hoe hoger het rendement is op de lange termijn.

Werk samen met een betrouwbaar zonnepanelen bedrijf

Voordat je in zee gaat met een bedrijf wat zonnepanelen levert, is het enorm van belang om het bedrijf onder de loep te nemen. Biedt het een lange garantieperiode aan? Hoelang bestaat het bedrijf? Werkt het samen met grote bedrijven? Zelfs wanneer het een garantie van dertig jaar aanbiedt, betekent het niet dat je 100% verzekerd bent. Zodra het bedrijf failliet gaat, vervalt de garantieperiode. Zoek naar een zonnepanelen test om zekerheid te hebben dat je kiest voor de beste zonnepanelen en het juiste bedrijf.