Alles voor een goede thuiswerkplek

Steeds meer werknemers en werkgevers hebben de afgelopen jaren ontdekt dat er veel voordelen kunnen zitten aan thuiswerken. Zo zijn mensen een heel stuk minder tijd kwijt aan reizen van en naar werk, verlopen online vergaderingen vaak een stuk efficiënter en is er minder afleiding door collega’s. Om thuis lekker te kunnen werken moet je natuurlijk wel een goede en rustige werkplek hebben. Van het hebben van een goed bureau tot probleemloos printen; wij geven je hier wat tips.

Een rustige werkplek

Om thuis ongestoord te kunnen werken is het belangrijk om een rustige plek te hebben met voldoende daglicht. Met name als je je huis deelt met een partner, kinderen en of huisgenoten is het prettig om een kamer te hebben die je kan afsluiten. Dat kan ook een logeerkamer zijn of een ruimte op zolder. Zolang je maar ongestoord je werk kan uitvoeren.  Heeft jouw ruimte te weinig daglicht? Kies dan bij voorkeur voor een goede daglichtlamp.

Een goede zithouding

Professionele kantoren zijn meestal zo ingericht dat ze voldoen aan alle arbo voorschriften. Een goede zithouding is essentieel als je urenlang achter je computer zit. Ook je thuiswerkplek moet aan deze voorwaarden voldoen om lichamelijk geen last te krijgen. Zo moet een bureau precies de juiste hoogte hebben. Als je je armen op je bureau legt moeten je ellebogen een hoek van 90 graden maken. Een comfortabele verstelbare bureaustoel is ook van belang. Zorg dat ook je benen als je zit een hoek van 90 graden maken en je rug goed wordt ondersteund.

Nooit meer zonder inkt

Niet alleen een snelle computer of laptop zijn belangrijk als je thuis werkt als je vaak moet printen is het natuurlijk ook handig om een goede printer met voldoende inkt. HP heeft hiervoor HP Instant Ink bedacht. Een maandelijks opzegbaar plan waarbij er automatisch nieuwe inkt bij je thuis wordt bezorgd zodra deze bijna aan vervanging toe is. Super handig!

Vergeet niet te bewegen

Een valkuil van veel thuiswerkers is dat ze een stuk minder beweging hebben dan wanneer ze op kantoor zitten met collega’s. Even naar een collega wandelen aan de andere kant van het pand, een loopje naar de koffiemachine, samen eruit tijdens de lunch. Dat mis je allemaal als je in je eentje thuis zit. Daarom is het extra belangrijk om hierop te letten. Ga bijvoorbeeld lopend bellen, wandel af en toe naar je koffieapparaat en maak een flinke wandeling tijdens de lunch. Zo blijf je fit en gezond.