Aroma diffuser; Luchtbevochtiger en aromatherapie in één.

Heb jij in de winter vaak last van een droge huid, droge ogen, verkoudheid en hoofdpijn? Deze kwaaltjes hebben voornamelijk te maken met een te lage luchtvochtigheid in je woning. Doordat we in de winter vaak de verwarming aan hebben staan en te weinig ventileren is de lucht in onze woningen vaak veel te droog. En dat kan vervelende  gevolgen hebben voor onze gezondheid. Gelukkig is dit heel makkelijk op te lossen met een aroma diffuser.

Wat is een aroma diffuser?

Een aroma diffuser ( ook wel een aroma vernevelaar of geur diffuser genoemd) is een apparaatje dat vocht verneveld en tegelijkertijd een heerlijke geur verspreid. Twee vliegen in één klap dus. Wanneer je je aroma diffuser aanzet vernevelt hij water door gebruik te maken van frequente trillingen. Deze verneveling zorgt voor de ideale luchtvochtigheid in jouw woning. Als je aan het water ook een paar druppeltjes etherische olie toevoegt, verspreidt het ook nog eens een heerlijke geur. Aroma diffusers zijn ook nog eens prachtige eye catchers in jouw interieur. Ze zijn te krijgen in verschillende kleuren en designs. Bij Geurwolkje hebben ze een mooie collectie met voor ieder wat wils.

Wat zijn etherische oliën?

Etherische olie is een natuurlijke olie gewonnen uit bomen en planten. Etherische oliën ruiken niet alleen heerlijk, ze zijn ook nog eens functioneel. Al eeuwenlang wordt het gebruikt voor verschillende doeleinden. Afhankelijk van de gebruikte grondstoffen kan het zelfs een helende werking hebben. Denk bijvoorbeeld aan eucalyptus wanneer je verkouden bent. Heb je last van stress en behoefte aan iets kalmerends? Ga dan voor de geur van lavendel of sinaasappel. Kan je juist wel een oppepper gebruiken? Dan zijn bijvoorbeeld citroen of pepermunt een goede keuze.

Hoe gebruik je een aroma diffuser?

Je kan jouw aroma diffuser op iedere plak in huis gebruiken. In je woonkamer, op kantoor of zelfs in de slaapkamer. In de aroma diffuser zit een bakje waarin je water kan doen. Woon jij in een gebied waar het kraanwater veel kalk bevat? Dan raden we je aan om gedestilleerd water te gebruiken, zo voorkom je verstopping door kalkaanslag. Als je jouw diffuser aansluit op stroom gaat het water op een hoge frequentie trillen waardoor het begint te vernevelen. Wil je etherische olie toevoegen? Ga dan uit van 3 tot 5 druppels op 100ml water. Een aroma diffuser hoeft niet heel lang aan te staan voor het gewenste effect. Meestal is ongeveer één uur per keer voldoende om een gemiddelde ruimte te bevochtigen en de geur te verspreiden. Sommige diffusers hebben een ingebouwede timer waardoor ze vanzelf uitgaan.