En dan nu iets compleet anders in je kamer

Is het nog wel dezelfde kamer zodra je helemaal klaar bent? Misschien is dat voor jou in dit stadium nog moeilijk om een antwoord op te geven.

Dus ga er eens rustig voor zitten en bekijk je hele interieur. Neem alles in je op en maak mentaal – of met pen en papier, dat staat je vrij – een lijstje met alle zaken die je wilt behouden en eveneens eentje met alles waar je graag wat verandering in zou zien. Is het niet hoog tijd om die ene poster of dat specifieke schilderij eens weg te halen en in een andere ruimte te hangen? Of op zolder te deponeren? Misschien zijn de wijzigingen die jij wilt aanbrengen wel een behoorlijk stuk drastischer. En dat mag allemaal, jij moet je in jouw woonkamer immers helemaal thuis voelen.

Hoe kun jij je woongeluk precies vergroten door het oude plaats te laten maken voor het nieuwe? Wij weten wel enkele voorbeelden. En hier komen ze.

Neem de ruimte onder handen

Het oude eruit en het nieuwe erin? Nee, wacht nog even. Ja, alle meubels en andere voorwerpen moeten inderdaad de woonkamer verlaten om later al dan niet terug te komen. Maar voordat je dat doet, heb je nu de kans om kozijnen, deuren, vloeren, wanden en/of plafonds aan te passen – en te pakken. Pak die verfroller erbij of verwijder één dan wel meerdere van deze elementen volledig om er anderen voor in de plaats te leggen. En denk hierbij goed aan het totaalplaatje: welke materialen gebruik je, welke kleur gaat het krijgen, hoe sluiten alle onderdelen perfect op elkaar aan, enzovoort. Zodra je hiermee klaar bent, wordt het tijd om de ruimte weer te vullen.

Tafels, stoelen en kasten

Laat jij je oude meubels weer terugkeren of vind je het ook op dat gebied tijd voor vernieuwing? Kan heel goed, hoor. Zorg er wel voor dat de spullen die plaats moeten maken niet zomaar naar de stort gaan, tenzij het echt niet anders kan. Hoewel ook daar van alles gerecycled wordt. Het is in ieder geval belangrijk dat je voorkomt dat er onnodig nieuwe grondstoffen aangeboord worden wanneer dat helemaal niet nodig is. Breng je oude meubels eventueel naar de kringloopboulevard bij jou in de buurt. Kun je meteen voor vervanging terecht, handig toch?

De puntjes op de I in je interieur

De manier waarop jij de kamer versiert, moet wel overeenkomen met de visuele wensen en voorkeuren die überhaupt al een katalysator vormden voor dit hele project. Komen oude decoraties weer terug of moeten die ook hun plek verruilen voor iets anders?

Denk ook aan je groenvoorziening. Het is zo jammer dat wanneer een bloem of plant sterft, je weer een ander ervoor in de plaats moet neerzetten of ophangen, terwijl die misschien helemaal niet zo mooi is als z’n voorganger. Daar heb je met kunstplanten weer geen last van. Deze zijn tegenwoordig niet van echt te onderscheiden en daarmee een blijvende blikvanger in jouw nieuwe interieur!