De beste raamdecoratie voor jouw woning

8 augustus 2021
WonenCadeaus voor binnen

Ben je op zoek naar iets (nieuws) voor de ramen? Je koopt natuurlijk niet elke dag nieuwe raamdecoratie. Waar moet je op letten en welke raamdecoratie past het beste bij jouw situatie? Lees snel verder en ontdek het antwoord op je vragen.

Ga voor maatwerk

Als je op zoek gaat naar raamdecoratie zie je dat er veel aanbieders zijn die beweren dat ze maatwerk leveren. Vaak is dit niet het geval. Meestal worden standaardmaten ingekort of de raamdecoratie wordt op maat gesneden of geknipt. Je ziet dit terug in de afwerking van je nieuwe raambekleding. Vaak ziet dit er niet netjes uit bij je raam. Denk aan jaloezieën met te veel lamellen en afzaagranden. Dit wil je niet. Ga daarom voor maatwerk raambekleding, die speciaal voor jouw raampartij wordt gemaakt. Daar heb je veel langer plezier van!

Match je raamdecoratie met je stijl

Ga voor raamdecoratie die past bij je interieur. Zo staan plisségordijnen prachtig in een modern, Scandinavisch of industrieel interieur. Gordijnen staan overal prachtig en passen vaak bij elk raam. Ook passen jaloezieën in ieder interieur. Voeg een ladderband toe en dit type raamdecoratie krijgt een luxe afwerking. Perfect voor in een landelijk interieur. Wist je dat je ook raambekleding kunt combineren met elkaar? Grijze gordijnen staan bijvoorbeeld prachtig bij zwarte jaloezieën. Laat de gordijnen hangen tot aan de grond als je een landelijk of klassiek interieur hebt.

Denk na over de functie

Het is belangrijk om de functie van je nieuwe raamdecoratie in je achterhoofd te houden. In de slaapkamer kiezen mensen vaak voor verduisterende raambekleding. Logisch ook, want het is bewezen dat je beter slaapt in een donkere ruimte. Verduisterende gordijnen, rolgordijnen of dupligordijnen zijn daarvoor zeer geschikt. Wanneer je aan een drukke straat woont, wil je misschien ook dat het geluid wordt gedempt. Raamdecoratie kan hierbij helpen. In de keuken en woonkamer wil je vaak zoveel mogelijk licht behouden. Dan zijn vitrage gordijnen, jaloezieën, shutters of plisségordijnen een ideale oplossing.

Houd rekening met het type raam

Het is ook belangrijk dat je het type raam in je achterhoofd houdt. Bij elk type raam past weer een ander soort raamdecoratie. Heb je een draaikiepraam? Dan zijn plisségordijnen zeer geschikt, omdat dit type raamdecoratie in het raam wordt gespannen. Gebruik je het draaikiepraam niet? Dan zijn jaloezieën ook een prachtige optie. Gordijnen passen in bijna elke ruimte en bij elk raam, dus gordijnen zijn altijd een goed idee. Ben je op zoek naar raamdecoratie voor een lichtkoepel? Dan zijn vaak plisségordijnen een hele goede optie.

Ga voor zekerheid

Je wil natuurlijk jarenlang plezier hebben van je nieuwe raamdecoratie. Ga dus voor raamdecoratie waar je verzekerd bent van garantie. Bij Veneta.com bieden ze op maat gemaakte raamdecoratie aan met acht jaar garantie. Ook krijg je bij hen een tevredenheidsgarantie en meetverzekering. Dat is pas shoppen zonder risico’s. Ben je er nog niet helemaal uit welke raamdecoratie je graag wil? Dat is ook geen probleem. Veneta.com heeft zowel off- als online adviseurs die graag voor je klaarstaan. Zij geven gratis en vrijblijvend advies. Zo weet je zeker dat je geen spijt krijgt en geniet je zolang mogelijk van je nieuwe raamdecoratie.