De kosten van een schoonmaakbedrijf inhuren

14 januari 2021
AlgemeenCadeaus voor binnen

Een schoonmaakbedrijf inhuren is een goede optie als je zelf niet aan schoonmaken toekomt. Ook werkgevers huren weleens een schoonmaakbedrijf in Breda in. Schoonmaakbedrijven hebben gespecialiseerde schoonmakers die snel en effectief te werk kunnen gaan. Soms maken ze schoon op locaties waar werknemers op dat moment nog aan het werken zijn maar, het kan ook zijn dat schoonmakers pas arriveren als de werknemers naar huis gaan. Dit kan zijn in bedrijfspanden, kantoren of scholen. Meestal voor de komst van medewerkers van een schoonmaakbedrijf wordt al meestal verzocht om een offerte aan te vragen. Ondanks dat alle schoonmaakbedrijven dezelfde hoofdtaak hebben, kunnen ze verschillen in kwaliteit.

Wat kost een schoonmaakbedrijf?

De kosten van een schoonmaakbedrijf verschilt vaak want ieder heeft eigen tarieven opgesteld. De kosten liggen meestal tussen de 10 en 30 euro per uur, het ligt er dan ook nog aan wat de duur is van het contract dat afgesproken is. Bij een contract van korte duur liggen de tarieven hoger dan bij een lange duur. Het is ook van belang hoe vaak er in de week wordt schoongemaakt de ruimte hiervan( aantal vierkante meter)en qua berekening zetten de bedrijven dit om in prijs per m2. Bij een hoger aantal vierkante meter is de prijs per m2 lager en bij een lager aantal vierkante meter is de prijs per m2 hoger. Hoeveel mensen er nodig zijn om de werkzaamheden uit te voeren is ook belangrijk om te weten. Hoe meer mensen er nodig zijn hoe hoger de kosten zijn. Voor een schoonmaakbedrijf is het ook van belang of het zelf meenemen van schoonmaakmiddelen nodig is. Het kan zijn dat er op de werklocatie geen/onjuiste schoonmaakmiddelen aanwezig zijn. Als medewerkers zelf schoonmaakmiddelen moeten meenemen wordt dit ook verrekend in de kosten.

Waar moet op gelet worden als je een schoonmaakbedrijf inhuurt?

Belangrijke zaken zijn zeker de manier van communiceren met het bedrijf. Het is natuurlijk wel belangrijk dat het bedrijf je op de hoogte stelt van wat je kan verwachten qua service, kosten en eventuele last-minute veranderingen. Het vertrouwen in het bedrijf kan al snel afnemen als er afspraken niet worden nagekomen. Slechte communicatie is zeker een minpunt te noemen. Het is ook handig om eerst te kijken hoe de reviews van het desbetreffende bedrijf zijn. Als je op internet al veel negatieve reviews leest dan kan het al snel jou aanzetten tot twijfelen.