Het beste kunstgras in uw tuin

Denkt u erover om kunstgras te gaan leggen in uw tuin? Het is goed om er bij stil te staan dat kunstgras een investering in je tuin is. Hoewel de prijs van kunstgras niet of weinig scheelt met echt gras of bijvoorbeeld het kopen van heel veel planten om je tuin te vullen, is het wel belangrijk om te beseffen dat er een prijskaartje aan hangt. Tegelijkertijd gaat kunstgras in vergelijking met echt gras of planten een stuk langer mee en is het veel lager in onderhoud. Ook komen er geen kosten voor bijvoorbeeld water en pesticiden bij kijken. Omdat kunstgras lang meegaat, kun je tijdens het uitkiezen van jouw gras daarom het beste voor een mooier en wellicht duurder soort gras gaan. Je moet er tenslotte wel even tegenaan kijken!

Mensen van bovenaf aan het bbq-en

Er zijn veel soorten kunstgras. Er is onderling veel verschil tussen bijvoorbeeld de lengte van de sprieten, de kleur en de zachtheid. Het beste kunstgras ziet er natuurlijk ook het meest natuurgetrouw of ‘echt’ uit. Met behulp van een specialist kun je het beste achter jouw voorkeuren wat betreft het gras komen. Kijk bijvoorbeeld eens op de website van TopKunstgras of bezoek een showroom. Hoewel zij jou precies kunnen vertellen wat HET beste kunstgras is, kan jouw persoonlijke smaak natuurlijk hiervan verschillen. Staar je dus ook niet blind en bekijk goed verschillende opties.

Als je het gras eenmaal hebt besteld kun je het gras zowel zelf gaan leggen als dat je het door het kunstgrasbedrijf laat leggen. Hoewel het zelf leggen van kunstgras niet heel moeilijk is, kun je voor het mooiste resultaat het kunstgras toch het beste laten leggen door specialisten. Niet alleen scheelt dit jou een dag ploeteren, ook ligt het er dan strak en netjes bij.

Kunstgras vereist weinig onderhoud, wat ook een reden is dat veel mensen er voor kiezen in hun tuin. Het is belangrijk dat blaadjes, takjes en vuil regelmatig worden verwijderd van het kunstgras. Als er wordt gelopen over het kunstgras of als er op wordt gespeeld door kinderen of dieren is het wel belangrijk om het gras af en toe omhoog te borstelen. Verder kan het zo zijn dat kunstgras na een paar jaar opnieuw met zand ingestrooid moet worden zodat het goed blijft liggen. Dit is ook een service die je kunt laten doen. Al met al is kunstgras dus makkelijk bij te houden. Als je voor een goed kunstgras gaat, ligt jouw kunstgras er eigenlijk altijd als beste bij!