Hier moet je op letten wanneer jij jouw woning een make-over geeft

Je bent het interieur van jouw woning beu en zit vaak rond te neuzen in woonmagazines. Dat is een teken: het is tijd om jouw woning eens in een nieuw jasje te steken. Dat is een leuke, maar tegelijkertijd ook spannende klus. Het is altijd nog maar de vraag hoe de woningmake-over zal gaan uitpakken. Gelukkig kunnen wij jou op weg helpen, want wij hebben hieronder een aantal zaken voor je opgesomd waar je op moet letten.

1. Vergeet de trap niet

De trap verdient meer aandacht dan je denkt. Zonder dat je het doorhebt wordt de trap vaak gebruikt gedurende de dag. En wanneer jij jouw woning een make-over gaat geven mag de trap zeker niet vergeten worden. Een trap is namelijk in ieder opzicht een eyecatcher: wanneer je door de voordeur naar binnengaat of wanneer de trap een plekje heeft in jouw woonkamer. Zo kun je een trap op maat laten maken, zodat de trap volledig aansluit bij jouw nieuwe interieur. Weet je niet goed waar je moet beginnen? Je kunt een boel inspiratie opdoen wanneer je een kijkje neemt op veijertrappen.nl.

2. Meubels vervangen

Zijn jouw meubels aan vervanging toe? Dan is het tijd om eens wat winkels af te speuren. Als je nog niet helemaal in gedachten hebt wat voor soort meubels je leuk vindt, kun je het beste eerst op verkenningstocht gaan. Struin het internet af en bezoek woonwinkels. Zo krijg je vaak wel een beeld wat je precies zoekt voor in jouw woning. Een andere mogelijkheid is om jouw meubels óók een make-over te geven. Verf de kast in een kleur of geef het een verweerde look. Dat staat mooi in zowel een industrieel als landelijk interieur. 

3. Likje verf op de muur

Een kleur in de woning bepaalt de sfeer en zal het interieur goed tot zijn recht laten komen. Een simpele manier om jouw woning in zijn geheel te laten veranderen is door een nieuwe kleur op de muur te verven. Witte muren ogen misschien heel fris en schoon, maar het is ook leuk om deze eens een andere uitstraling te geven. Denk daarbij aan een aardetint, zoals taupe. Dit zal meteen een stuk warmer ogen en staat goed bij iedere interieurstijl. 

4. Nieuwe handgrepen

Wist je dat nieuwe handgrepen meteen een ander effect zullen geven? Je kunt denken aan nieuwe deurklinken, maar ook nieuwe handvatten voor aan de keukenkastjes. Kies handgrepen uit die passen bij jouw nieuwe interieur en je zult zien hoe zo’n groot verschil dit zal teweegbrengen.

Op zoek naar meer wooninspiratie? Je leest het hier.