Hoe je jouw badkamer en keuken een nieuwe look kunt geven zonder al te veel geld uit te geven

Het aanschaffen van een nieuwe badkamer of keuken is een grote uitgave. Echter is het een mooie investering die de waarde van jouw huis fors kan laten stijgen. Ervan uitgaande dat je de badkamers of keukens van Wooning lang in gebruik zult hebben, is het handig om te weten hoe je deze op simpele manieren net iets anders kunt inrichten. Zo ben je nooit uitgekeken op jouw badkamer of keuken en heb je er extra lang plezier van!

Geef de muren een nieuwe kleur of nieuw behang

Een relatief goedkope manier om de keukens of badkamers van Wooning een nieuwe uitstraling te geven, is door de muren in een nieuwe kleur te schilderen of met een nieuwe print te behangen. Hierbij kun je ervoor kiezen om alle muren onder handen te nemen, of om alleen een accentmuur aan te pakken. Mocht je alle muren willen verven, is het aan te raden om voor een neutrale kleur te gaan. Zo creëer je een ontspannen en rustige sfeer. Ook is het mogelijk om zelfs het plafond mee te nemen, om meer eenheid te creëren in de ruimte. Ben je daarentegen van plan om maar één muur te veranderen? Dan kun je ook kiezen voor een echte statement kleur of print. 

Verander de verlichting voor een frisse nieuwe uitstraling

Een andere manier om de sfeer in de badkamer of keuken aan te passen, is door middel van nieuwe verlichting. Spotjes zorgen bijvoorbeeld voor een naadloze look in het plafond. Een statement lamp daarentegen, kan de ruimte personaliseren en ervoor zorgen dat het precies naar jouw eigen smaak is. Ook is het aan te raden om dimmers te installeren. Zo kun je het licht in de badkamer en keuken altijd aanpassen naar de gelegenheid en het moment van de dag. Dit creëer je altijd een toepasselijke sfeer en kun je extra veel plezier halen uit jouw badkamer en keuken.

Gebruik decoratieve accessoires en planten

Voor de finishing touch, kunnen decoratieve accessoires veel doen met een ruimte. Zo zorg je ervoor dat de badkamer en keuken altijd meegaan met de laatste interieurtrends en de verandering in jouw smaak en voorkeuren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schilderijen, vazen en manden. Ook planten kunnen een nieuwe en frisse look geven. Het is een kostvriendelijke manier om meer kleur toe te voegen aan deze ruimtes en te zorgen voor een aangename geur. Daarnaast kunnen planten ook praktisch zijn, bijvoorbeeld een basilicumplant in de keuken.

Samenvattend, zijn er een heleboel manieren om jouw badkamer of keuken een nieuwe look te geven. Zonder al te veel geld uit te geven, kun je ervoor zorgen dat het interieur van deze ruimtes precies naar jouw smaak blijven. Zo is de investering in een nieuwe keuken of badkamer het echt waard en heb je er lange tijd plezier van. Hoe zorg jij ervoor dat jouw badkamer of keuken een nieuwe look krijgt?