Hoe maak je je eigen wespenval in de tuin?

In de zomer wil je het liefst ontspannen in de tuin. Of je nu gezellig met je vrienden en familie wil gaan barbecueën of je even wil genieten van de zon in je hangmat: summer makes people feel good! Toch, wil je niet dat er tientallen wespen rondom je tafel zwermen die willen snoepen van die ene hamburger of je ijskoude limonade. Er zijn verschillende manieren om van deze wespen af te komen. In deze blog lees je hoe je zelf wespenvallen fabriceert en de beestjes weg kan houden van de hamburgers en glazen met limonade!

Hoe maak je je eigen wespenval in de tuin?

Fles

Ten eerste zou je een fles tot wespenval kunnen construeren. Dit doe je door het bovenste deel van de fles af te knippen en omgekeerd in het onderste deel te plaatsen, hierdoor creëer je een ingang voor de wespen. Vul de fles vervolgens met een zoete vloeistof, dit zou bijvoorbeeld limonade of alcohol kunnen zijn. Zorg er wel voor dat de fles niet helemaal gevuld wordt. Leg de fles daarna op een plek neer waar veel wespen komen, maar leg de val niet op je tuintafel! Uiteindelijk zullen de wespen verdrinken in de vloeistof. Verwijder de dode wespen overigens wel uit de fles. Het schijnt namelijk dat dode wespen levende wespen aantrekken. En dat wil je natuurlijk helemaal niet. 

Jampot

De tweede manier om de wespen te lokken, is door gebruik te maken van een jampot. Dit doe je door de deksel van de pot te halen en hier een gaatje in te boren. Het gaatje moet ongeveer de breedte hebben van een potlood, zo passen de wespen er net doorheen. Doe wederom zoete vloeistof in de pot. De wespen zullen in het potje kruipen en er niet meer uit ontsnappen, ze zien namelijk niets meer zodra ze er gevangen in zitten.

Toch hulp nodig bij wespen?

Waren de stappenplannen niet duidelijk genoeg of brengt de val niet het gewenste resultaat? Ga dan naar Wespennestverwijderen.com! Hier vind je alles over wespenbestrijding en kun je in contact komen met een professionele verdelger bij jou in de buurt. Hij voorziet, jou van een vakkundige bestrijding en geeft daarbij advies om een wespenplaag in de toekomst te voorkomen. Wacht niet te lang voordat de gevolgen niet meer te overzien zijn. Bel of mail vandaag nog en je bent binnen één dag van je wespennest af!