Houten shutters voor een woning

4 februari 2023
WonenCadeaus voor binnen

Tegenwoordig gebruikt men steeds vaker houten shutters als raamdecoratie in een woning. De shutters zijn een goede manier om de zon in uw huis te weren. Omdat bij het binnenkomen in een woning de shutters opvallen, is het belangrijk dat ze bij het interieur passen. Daarom moet u, als ze aanschaft, kijken naar de meubelen, gordijnen, vloer en dergelijke. Het moet een goed bij elkaar passend geheel worden. Shutters zijn echte eyecatchers.

Wat zijn shutters?

De shutters zijn opgebouwd uit draaibare lamellen. Omdat de houten shutters voorzien zijn draaibare lamellen, die u met de hand kunt verstellen, kunt u zelf de juiste zon- en lichtregulatie regelen. Ze worden ook wel in de volksmond “binnen rolluiken” genoemd. Door gebruik te maken van een maximale lichtinval kunt u door de houten shutters gewoon naar buiten kijken. Naast houten shutters kunt u er ook van aluminium of kunststof aanschaffen. Goedkope shutters zijn vaak gemaakt van kunststof. In veel gevallen is het niet verstandig om goedkope shutters aan te schaffen. Goedkoop is vaak duurkoop en dat is ook het geval als u goedkope shutters plaatst.

Houten shutters

Wanneer u echt goede wilt hebben, dan zijn houten shutters de beste om in uw woning te plaatsen. Houten shutters zijn een prachtige manier om uw ramen te voorzien van een mooie raamdecoratie. Ze kunnen op maat worden gemaakt, zodat ze voor ieder raamtype gebruikt kunnen worden. Wanneer u gebruik maakt van brede lamellen zijn ze gemakkelijk schoon te maken. Ze kunnen zelfs bij kiepramen worden toegepast. Aluminium shutters worden vaak gebruikt in ruimtes die vochtig zijn. Daarbij kunt u denken aan een badkamer. Het materiaal dat ervoor wordt gebruikt is duurzaam, hittebestendig en is voorzien van een beschermende laag. Helaas kunnen ze geen insecten buiten de deur houden.

Het buiten de deur houden van insecten

Om insecten buiten te houden, gebruikt men vaak horren. De horren, die van gaas zijn voorzien houden de muggen, wespen en vliegen tegen. Het fijne van horren is dat ze passend in de ramen zijn gemaakt. Ze laten de frisse lucht binnen, maar niet de insecten. Ze moeten goed in een raam passen, omdat er anders insecten langs de zijkanten naar binnen kunnen komen. U kunt gebruik maken van zelf inzetbare horren of die met een scharnier aan het kozijn worden bevestigd. Ze zijn vaak gecombineerd met shutters die aan de binnenzijde gemonteerd worden. Laat zowel de shutters en horren door de leverancier opmeten en plaatsen. Kies altijd voor goede kwaliteit, zodat u er lang plezier van zult hebben.