Interieurtips voor levensgenieters

In een Bourgondisch interieur staat eten en drinken centraal. Het is hét interieur voor echte levensgenieters. Qua stijl en uiterlijk is het te vergelijken met een landelijk interieur. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen. Alles het liefst zo onderhoudsvrij mogelijk, want jij hebt wel wat beters te doen natuurlijk.

Wil jij je thuis wanen als een god in Frankrijk? Dan hebben wij wat tips voor je:

Een goed glas wijn

Ben jij een echte Bourgondiër die houdt van urenlang tafelen met vrienden, goede gesprekken en lekker eten? Dan mag een goed glas wijn natuurlijk niet ontbreken. Bij ieder gerecht hoort een andere wijn, dus een flinke voorraad is dan natuurlijk een vereiste. Maar waar laat je die flessen als je niet in het bezit bent van een wijnkelder?

Je kent misschien de eenvoudige wijnrekken wel, waar je een paar flessen in kwijt kan. Maar wist je dat er ook prachtige kasten te krijgen zijn? In een wijnkast kan je de wijn veilig en droog bewaren. Bij veel wijnkasten is er ook ruimte voor glazen. Ideaal als je het ons vraagt. Ze zijn in verschillende stijlen en afmetingen te krijgen dus voor iedere interieurstijl is er wel een te vinden.

Lang tafelen

Het meubelstuk dat centraal staat in een Bourgondisch interieur is de eettafel. Denk daarbij aan een lange robuust ogende houten tafel waar je met een grote groep vrienden of je familie van de maaltijden kan genieten. Zet er flink wat comfortabele eetkamerstoelen omheen voor urenlang  plezier. Als je een grote keuken hebt is het ideaal om er een woonkeuken van te maken maar je kan de tafel ook gewoon in de woonkamer kwijt.

Lekker uitbuiken

En na het tafelen is er niks fijner dan lekker met een kop koffie uitbuiken bij een knapperend haardvuur. Een mooie grote open haard is natuurlijk geweldig, maar als je wat minder ruimte hebt is een vrijstaande houtkachel ook een prima optie.  Daarnaast zijn de elektrische haarden  ook steeds meer in opkomst. Je hebt dan wel de voordelen zoals warmte en gezelligheid, maar ze zijn een stuk veiliger en gezonder in gebruik.

Nog meer wooninspiratie? Neem dan een kijkje op Woononline