Met spoed een loodgieter nodig?

Het kan iedereen overkomen. Tijdens een fikse regenbui stroomt opeens het water je huis in. Of je wilt de wc doortrekken en de boel overstroomt en je badkamer staat blank. Een verstopte riolering, een lekkage aan het dak of een gesprongen waterleiding. Allemaal vervelende incidenten die veel waterschade aan je woning kunnen veroorzaken en zo snel mogelijk opgelost moeten worden, ook in het weekend of na kantoortijden. Voor deze situaties zijn gelukkig loodgieters te vinden met een 24/7 spoedservice.

Hoe vind je een betrouwbare loodgieter?

De snelste manier om een loodgieter te vinden is zoeken op internet binnen jouw woonplaats. Woon je bijvoorbeeld in Den Haag? Zoek dan op Loodgieter Den Haag. In de zoekresultaten zal je meerdere opties vinden, maar let op! Voordat je in paniek het eerste nummer belt dat verschijnt raden we je wel aan om eerst even te kijken naar recensies en of het bedrijf een spoedservice heeft. Als je een loodgieter aan de telefoon hebt is het ook verstandig om van te voren te vragen wat de voorrijkosten en geschatte reparatiekosten zullen zijn. Het tarief van een spoedservice ligt altijd wat hoger dan een regulier tarief, maar dat is logisch. Ondanks dat wil je natuurlijk niet voor onverwachte verrassingen komen te staan.

Wat kan je zelf doen tijdens een lekkage?

Heb je een loodgieter gevonden die komt helpen? Top! Terwijl de loodgieter onderweg is is het verstandig om zoveel mogelijk de schade te beperken. Zet je meubels aan de kant en leg bijvoorbeeld oude handdoeken en lakens op de vloer om te voorkomen dat deze beschadigd door het water. Zeker wanneer je parket of laminaat hebt kan het water namelijk veel schade aan je vloer aanrichten. Bij een lekkage aan het dak kan je het water vaak opvangen met emmers en teiltjes.

Voorkomen is beter dan genezen

Veel lekkages zijn te voorkomen door goed onderhoud. Woon je in een oud huis? Dan is het raadzaam om regelmatig je waterleidingen te laten controleren op slijtage. Veel lekkages zijn voordat ze ontdekt worden al eerder ontstaan. Door regelmatig de stand op de watermeter te bekijken kan je beginnende lekkages aan leidingen soms al vroegtijdig opsporen. Dat merk je als de stand hoger is dan je normale verbruik. Lekkages aan het dak kunnen soms worden voorkomen door de dakgoten schoon te houden en de kwaliteit van de dakpannen te controleren.