Op zoek naar de beste eethoek?

10 september 2021
WonenCadeaus voor binnen

De eethoek is een heel belangrijk onderdeel van ons interieur. Natuurlijk worden er de belangrijkste maaltijden genuttigd maar het wordt voor zoveel meer gebruikt. Wat dacht je van goede gesprekken met vrienden onder het genot van een glas wijn. Of een gezelschapsspel. Misschien is het af en toe zelfs je thuiswerkplek. We brengen een groot deel van onze tijd aan de eettafel door en daarom is het belangrijk dat je de juiste tafel hebt voor jouw interieur en woonwensen. Maar hoe kies je nou de tafel die het beste bij jou past?

Welke materialen?

Tafels zijn te krijgen in alle soorten, maten, kleuren en materialen. Er is dus echt voor ieder wat wils. Houten tafels komen veel voor en geven een warme, huiselijke uitstraling. De houtsoort die je kiest is bepalend voor de uitstraling. Wil je liever een stoere look? Ga dan voor een tafel met metalen elementen. Ideaal voor het industriële interieur. Ook natuursteen en glazen tafelbladen zijn op dit moment erg pupulair.

Hoe groot?

De beste afmeting van jouw eettafel hangt voornamelijk af van de ruimte die je hebt. In een ruime woonkamer of grote eetkeuken kan je vanzelfsprekend een grotere tafel kwijt dan wanneer je klein woont. Ook je wensen spelen mee. Ben jij een Bourgondiër die houdt van lang tafelen met een grote groep mensen? Dan neemt de eettafel een grote plaats in in je interieur dan wanneer je het liefst met een bord op schoot voor de tv zit. Heel populair op dit moment is de ronde eettafel. Door de ronde vorm hebben ze een modernere uitstraling dan de traditionele rechthoekige tafels.

Vergeet de stoelen niet

Minstens zo belangrijk zijn natuurlijk mooie comfortabele stoelen. Als jij vaak en lang aan jouw eettafel zit dan wil je natuurlijk wel lekker zitten. Ook in eetkamerstoelen zijn de mogelijkheden eindeloos. Wil je met of zonder armleuningen? En welk materiaal past het beste bij jou? Het lekkerst zitten  stoelen van leer of textiel. Dat is een stuk minder hard dan bijvoorbeeld een kunststof kuipstoel. Stoelen kan je het beste kopen in een meubelzaak of showroom. Daar kan je uitgebreid proef zitten en bepalen welke stoel het meest comfortabel is. Ga je op stoelenjacht? Neem dan wat kleurstalen mee van de rest van je interieur. Zo weet je zeker dat je met de juiste kleur stoelen thuis komt.