Tips om je huis een zomerse uitstraling te geven

Nu de zomer in aantocht is, kun je weer lekker genieten van de zon die heerlijk je kamer binnen komt stralen. Hoe fijn is het dan als je huis zelf ook een zomerse uitstraling heeft. Heb je zin  om je interieur wat aan te passen? Lees dan onderstaande tips waarmee je je huis een zomerse look kunt geven. Helemaal passend dus bij het jaargetijde. Als je daar niet vrolijk van wordt!

De bezem erdoor!

Tja, een zomerse uitstraling van je huis kan pas beginnen als je huis schoon is. Pak de bezem dus en ga eens lekker door je huis heen. En gooi ook spullen weg die je eigenlijk al heel lang niet gebruikt hebt. Vaak liggen er meer spullen in je huis dan je eigenlijk door hebt, puur omdat je de helft vaak niet eens meer nodig hebt of al jaren geleden vervangen hebt door iets anders. En dat is niet alleen jammer van de ruimte die die spullen in beslag nemen, het is ook niet rustgevend voor je hoofd. Ga dus eens een keer goed je huis bij langs, ruim goed op, maak schoon en gooi weg wat je niet meer gebruikt. Je hoort niet voor niets wel eens dat een opgeruimd huis zorgt voor een opgeruimd hoofd! Aan de slag dus.

De wand

Ook de wand neemt een groot deel van je woning in beslag. Een ander kleurtje kan dan ook veel doen met de uitstraling. Zin in een zomerse kleur die goed te combineren is? Denk dan eens aan pastel tinten. Dit zal je kamer een warme en fijne uitstraling geven.

Planten 

Planten zijn tegenwoordig erg populair. Je kunt je eigenlijk geen woning meer voorstellen waarin geen planten staan. Dat is ook niet gek, want planten zorgen voor een fijne en gezellige sfeer in een kamer. Geef maar toe, een kamer ziet er gelijk een stuk warmer uit als je er verschillende planten in ziet staan, dan wanneer de ruimte leeg is. Ook is het een ideale manier om lege ruimtes op te vullen. Heb je bijvoorbeeld een leeg hoekje naast de bank en weet je niet wat je er moet neerzetten? In een klein hoekje kun je vaak geen heel meubelstuk kwijt, maar om er nu niks neer te zetten staat ook weer zo kaal. Een plant doet het gelukkig altijd goed en is de ideale oplossing voor dat soort ruimtes. Wist je dat het gezond is om planten in je huis te hebben? Het is namelijk zo dat planten goed zijn voor de luchtkwaliteit in je huis. De planten maken namelijk de lucht in je huis zuiver en daarnaast zorgen ze ook voor zuurstof. Als dat geen goede reden is om verschillende planten aan te schaffen! Ook kun je kiezen voor een plant terrarium.

Voor meer blogs, klik hier.