Top 5 beste merken zonnepanelen

22 maart 2022
WonenCadeaus voor binnen

Ben je op zoek naar goede zonnepanelen? Doe dan eerst uitvoerig onderzoek en kies zeker niet voor de goedkoopste versie zonnepanelen, want ook bij zonnepanelen geldt vaak dat goedkoop duurkoop betekent. Je kunt dus beter wat langer doorsparen voor kwalitatief goede zonnepanelen, dan te kiezen voor de eerste de beste aanbieding van een onbekend merk. Hieronder helpen wij je graag met de top 5 beste merken zonnepanelen.

1. Solarwatt

Het merk Solarwatt biedt alleen de nieuwste soort zonnepanelen aan, namelijk glas-glas panelen. Dit Duitse merk levert kwalitatief goede zonnepanelen, waardoor al veel consumenten en bedrijven hebben gekozen om panelen aan te schaffen van dit merk. Naast het complete pakket rondom zonnepanelen, bieden zij ook een verzekeringspakket aan om de klant ook goed te kunnen bedienen bij eventuele defecten of storingen.

2. Conergy

Dit merk is enorm bekend om de goede prijs-kwaliteitsverhouding en de goed werkende zonnepanelen die ze leveren. Uit vele testen is Conergy als één van de winnaars uit de bus gekomen met zonnepanelen die gedurende de jaren het meeste rendement blijven leveren. Na 25 jaar levert Conergy nog steeds een vermogensgarantie en een twaalfjarige productgarantie op de panelen. Bij dit merk weet je dus zeker dat je goede panelen aanschaft. 

3. Boviet

Dit van oorsprong Vietnamese bedrijf timmert hard aan de weg binnen de zonnepanelensector. Dit bedrijf staat voor groene energie en duurzaamheid en levert diverse certificaten en garanties af bij het kopen van Boviet zonnepanelen. Boviet produceert de panelen van begin- tot einde volledig zelf, waardoor ze de kwaliteit ook optimaal kunnen bewaken tijdens het productieproces.

4. Solar frontier

Dit Japanse merk levert zonnepanelen die regelmatig als één van de beste uit verschillende tests komen. Door de kleinere panelen dan andere merken en het gebruik van dunne film panelen, zorgt Solar Frontier ervoor dat je meer zonnepanelen op je dak kwijt kunt, om dus een groter rendement te kunnen behalen. Bij deze panelen is het echter wel van essentieel belang om de panelen goed te plaatsen voor een optimale werking. Laat dit dus uitvoeren door een specialist om er zeker van te zijn dat je het optimale rendement uit je zonnepanelen haalt. 

5. AEG

Dit merk stond naast de huishoudelijke producten en het goede gereedschap, ook bekend om de goede omvormers die het produceerde voor zonnepanelen. Nu maakt AEG echter ook zonnepanelen zelf in de fabriek. De zonnepanelen staan bekend als uiterst betrouwbaar met een goed rendement. Zonnepanelen aanschaffen van AEG zorgt dus gegarandeerd voor een fikse korting op je energierekening. 

Vind de beste zonnepanelen

Op Zonnepanelen.net kun je meer informatie vinden over de verschillende zonnepanelen en de voor- en nadelen hiervan. Ook zijn er tests te vinden waarbij zonnepanelen van bovenstaande merken getest worden. Laat je goed adviseren voordat je een besluit neemt over het aanschaffen van een bepaald merk zonnepanelen. Laat de zonnepanelen vervolgens ook plaatsen en monteren door een specialist, zodat de garantie of eventuele verzekering niet vervalt. Ga je namelijk zelf aan de slag, dan heb je kans dat je daar geen recht meer op hebt bij defecten.