Zomer alert! Hoe houd je je woning vrij van muggen?

6 augustus 2019
TipsCadeaus voor binnen

We zitten inmiddels midden in de zomer. Dat betekent dus eindelijk weer lekker in de tuin relaxen en genieten van het mooie weer. Echter komen met de zomer ook direct weer een aantal ergernissen. Een van die ergernissen zijn de muggen. Hoe kun je woning dan vrijhouden van dit ongewenste bezoek? We geven in dit artikel in een aantal tips.

muggen

Ga op onderzoek uit naar de muggen

Net zoals bij mieren of ander ongedierte hebben ook muggen een bepaalde broedplaats. Doe daarom ook een klein rondje rondom je eigen huis. Wellicht kun je de broedplaats wel vinden en daarmee ook een groot gedeelte van de problemen proberen op te lossen. De broedplaats van muggen bevindt zich voornamelijk in een plek met water. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de regenton of de emmer het tuinhuisje. Dit geldt echter niet voor vijvers, want kikkers zullen de larven van de muggen opeten.

macro photography of mosquito

Plaats een vliegenraam voor je ramen

Het verwijderen van de broedplaats van de muggen, zal ze nog niet direct allemaal uit de omgeving van je woning doen verdwijnen. Voor de overige beestjes is het verstandig om een vliegenraam voor de ramen te plaatsen. Dan kan de woning nog steeds voldoende frisse lucht binnen krijgen en wat verkoeling krijgen naarmate de avond nadert, maar tegelijkertijd zal ook een geen ruimte worden geboden voor de vreemdelingen om naar binnen te komen. Kortom, een vliegenraam kopen zal het laatst zetje kunnen geven om de muggen uit je woning te houden.

Maak gebruik van een smeersel tegen muggen

Hoewel je door de vliegenramen binnen vrijwel niet meer gestoken kan worden, kan dit wel wanneer je buiten zit. Dan loop je uiteraard nog steeds de kans op gestoken te worden door een mug. Hiervoor zijn speciale anti-mugmiddelen. Door jezelf hier met in te smeren kun je muggen ervan weerhouden om je te steken. Het is wel belangrijk dat je jezelf hier goed met insmeert, anders zullen ze nog steeds de plekken op je lichaam vinden die niet goed zijn ingesmeerd.

Op deze manier kun je jezelf én je woning dus prima beschermen tegen muggen(beten). Geniet vooral van de periode, voor de herfst straks weer aanbreekt.