Woonkamer trends voor 2022

Ben je op zoek naar de nieuwste woonkamer trends voor 2022? Er zijn diverse gave trends die ons komend jaar te wachten staan. Deze trends zijn allemaal verkrijgbaar bij deze meubelzaak in Apeldoorn en andere meubelzaken. Ben jij benieuwd hoe onze huizen er in 2022 uit komen te zien? Lees dan snel verder en ontdek de mooiste woonkamer trends voor 2022.

Modern retro

De 70s trend was al weer helemaal terug, maar zal je nu steeds meer in een modern jasje zien in de woonwinkel. De 70s staan bekend om hun vrolijke patronen, ronde vormen en warme kleuren. Deze woontrend is zeer gezellig en knus. De moderne twist zal je vooral kunnen zien in het kleurgebruik. Daar waar vroeger vooral oranje werd gebruikt, voert nu terracotta de boventoon. Qua materialen zullen we veel kurk, fluweel en rotan terug gaan zien. Ben je dol op de stijl van de jaren 70, maar wil je jouw woning toch van een moderne twist voorzien, dan is de modern retro trend zeker iets voor jou.

Ronde vormen

Ronde vormen waren al helemaal on trend in 2021 en zullen ook in 2022 blijven. Er worden steeds meer meubels met ronde vormen gespot. Vaak zijn dit ook zachte meubels. We waren immers veel thuis en zien ons huis als een veilige plek. Kies bijvoorbeeld voor een mooie ronde poef, een ronde eettafel of ga voor een bank met ronde vormen. Ook qua accessoires kun je helemaal je ei kwijt. Momenteel zijn ronde en ovale spiegels helemaal in. Welke stoffen je vooral in deze trend terug ziet? Denk aan ribstof, teddystof en bouclé.

Slimme apparaten

Ook slimme apparaten zal je steeds meer in het interieur terug gaan zien. Daar waar slimme apparaten een paar jaar geleden nog als grappig worden gezien, vinden we het nu des te fijner als we apparaten hebben die meewerken met ons huis. Denk aan slimme verlichting, slimme spiegels en apparaten waarmee je zowel muziek kunt afspelen als dingen op kunt zoeken. Slimme apparaten zijn helemaal van nu en zijn tevens de toekomst.

90’s urban

De 90’s urban trend is een trend die we in de gaten moeten houden. Je kunt je de 90’s vast nog wel herinneren, want neonkleuren voerden toen de boventoon. En deze trend komt helemaal terug. Zo zal je meer traditionele vormen en kleuren uit de 90’s terug gaan zien, maar dan met een moderne twist. Ook worden grafische prints met opvallende accessoires gecombineerd. Deze trend zal naar verwachting zeer groot worden in 2022.