Zo wordt ook jouw kleine tuin mooi

1 september 2021
AlgemeenCadeaus voor binnen

Je wilt zoveel met je tuin, maar je hebt hier de ruimte niet voor. Dit is niet helemaal waar. Zelfs met een hofje waar je nog net je kont kunt keren kun je aardig wat leuke dingen doen. Efficiënt gebruikmaken van de ruimte die je wel hebt, daar draait het om. Wil je hiervoor wat inspiratie hebben om je kleine tuin (nog) mooier te laten maken? Lees dan verder.

Kies voor een eenvoudig design

Als je weinig ruimte hebt kun je moeilijk uitgebreide patronen in je tuin gaan maken. Houd daarom het ontwerp lekker eenvoudig. Ook met slechts één ontwerp kun je veel variëren en er iets moois van maken.

Werk op meerdere niveaus

Heb je weinig oppervlak waar je wat met je tuin kunt doen? Ga de hoogte in! Je maakt niet alleen gebruik van de grond van je tuin, dus waarom zou je niet meer doen dan alleen een perkje aanleggen? Maak bijvoorbeeld een dakje om een eigen relaxhoekje te maken of plaats juist een verticale tuin, zodat je ook de mooiste bloemen op ooghoogte kunt hebben. Creativiteit richt zich niet voor niets naar de top.

Creëer een riante zitplaats

Vooral wanneer je in de zon of ’s avonds in de tuin wil zitten is er veel mogelijk. Maak de plek waar je zit daarom extra netjes, zodat in ieder geval het belangrijkste deel voorzien is van de juiste aankleding. Wat je dan aan tuin nog over hebt kun je zien als mooi meegenomen.

Zorg voor optische illusies

Werken van licht naar donker, een schuin lopend pad, het zijn allemaal voorbeelden van optische illusies die je tuin groter laten lijken. Door slechts kleine aanpassingen in de indeling van je tuin te maken lijkt deze een stuk groter. Zelfs wanneer je dan al gewend bent aan dat je deze indeling hebt gemaakt ziet je tuin er meteen stukken groter en aantrekkelijker uit.

Op zoek naar meer tips omtrent tuinieren? Klik hier.