Zorg dat de babykamer op tijd klaar is

Is er bij jullie een kleintje op komst? Dan hoeven wij je vast niet te vertellen dat je een heel spannende en drukke tijd tegemoet gaat. Kaamverzorging, veel baby bezoek, slapeloze nachten en vooral wennen aan het nieuwe kleine mensje. In deze toch al heftige periode wil je natuurlijk niet ook nog eens druk maken om een babykamer die nog niet helemaal af is. Het is daarom verstandig om te zorgen dat alles op orde is voordat de baby er is. En daar is echt niet zo heel veel voor nodig. Met slechts een paar essentiële meubels en items tover jij  in een handomdraai een leuke en vooral praktische babykamer tevoorschijn.

Bedje

Het belangrijkste meubelstuk van een babykamer is het bedje. Zeker de eerste paar jaar zal je kindje daar het meeste tijd doorbrengen. Bedenk van te voren goed wat voor jullie belangrijk is. Ben je van plan te gaan co-sleepen? Dan zou je misschien denken dat er geen bedje in de babykamer hoeft te komen. Maar vergeet niet dat er ook overdag een plek moet zijn waar je baby rustig kan slapen. Een wieg is een prachtig pronkstuk in de babykamer. Misschien heb je zelfs wel een familiestuk  waar je zelf in hebt gelegen. Het nadeel van een wieg kan zijn dat je ze maar kort kan gebruiken omdat ze snel te klein worden. Een baby ledikant is dan wellicht praktischer, omdat ze groter zijn en in hoogte verstelbaar.

Handige opbergers

Hou jij van een rust en overzicht? Dan is het van belang dat je praktische opbergmeubels gebruikt in de babykamer. Je zou misschien denken dat de paar lades in de commode genoeg zijn voor die piepkleine babykleertjes, maar vergis je niet. Je gaat een hele hoop krijgen van alle kraamvisite en daarnaast is jouw kleine spruit binnen kortse tijd uit de eerste lading rompertjes gegroeid. Als er ruimte voor is, ga dan ook voor een mooie kledingkast. Het voordeel is dat je daar ook als je kindje groter is nog heel lang plezier van gaat hebben. Ook al dat speelgoed moet natuurlijk een plek krijgen. Daarvoor adviseren we een mooie opbergmand voor de babykamer.

Mooie aankleding

Je wil natuurlijk niet alleen maar een praktische babykamer, maar ook een gezellige. Door mooie accessoires toe en aankleding te voegen creëer je in een handomdraai de stijl die bij je past. Ga je voor stoere primaire kleuren, of juist voor lief pastel? Zoek van te voren op internet naar babykamer en kinderkamerdecoratie om inspiratie op te doen. Er is zoveel leuks te vinden. Denk bijvoorbeeld aan mooi behang, een leuke lamp of gezellige posters. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje bij By Baboo en laat je inspireren.