4 leuke manieren om je tuin een opknapbeurt te geven

16 november 2022
TuinierenCadeaus voor buiten

In ieders droomhuis staat een mooie tuin centraal, maar in het echte leven is het niet altijd even makkelijk om het onderhoud van een tuin bij te houden. Daarom kan het geen kwaad om eens te kijken naar mogelijkheden waarop je je tuin kunt opknappen in een mum van tijd en met beperkte middelen. Wil je je tuin graag een make-over geven? Of ben je opzoek naar manieren om je tuin onderhoudsvriendelijk te maken? Lees dan snel verder!

Investeer in onderhoudsvriendelijke bloemen en planten

Onderhoudsvriendelijke planten zijn planten die minimale zorg nodig hebben, zoals planten die in de zomerhitte buiten kunnen staan of in een zonnig raam. Er zijn planten die niet of nauwelijks gesnoeid te worden en ze kunnen vaak verplaatst worden zonder dat hun wortels breken. Zoek bij het kiezen van onderhoudsvriendelijke planten naar planten die goed zijn ingeburgerd en een stevig wortelstelsel hebben. Je kunt bijvoorbeeld eens kijken naar een Hibiscus, de Phlox subulata (de kruipende vlambloem) of een leuk fruitboompje. Fruitbomen zullen waarschijnlijk ook na drie of vier jaar een oogst opleveren.

Voeg een schommel en een hangmat toe

Een schommel kan je tuin in een paar minuten een geheel andere uitstraling geven. Kies een schommel die past bij de rest van het tuinmeubilair, en zoek er een plek voor bij een schaduwrijke boom. Een hangmat kan ook bijna overal worden opgehangen en is een prima lees- of dutplek voor één of twee personen. Je zou ook kunnen kiezen voor een schommelbank voor het hele gezin.

Plaats tuinhuisje

Een tuinhuisje voegt een vleugje elegantie toe aan elke tuin. Je kunt kiezen voor een prachtige authentieke blokhut of je kunt kiezen voor een tuinhuis modern. Het kan worden gebruikt als lees- of ontspanningsplek, of als rustige meditatieplek. Een tuinhuis kan ook worden gebruikt voor kleine feestjes of het kan functioneren als extra opbergruimte. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bij Lugarde kun je terecht voor een enorm aanbod aan allerlei verschillende tuinhuisjes in ieder formaat. 

Kleur toevoegen met verf

Als je je tuin wilt opfleuren, is een van de gemakkelijkste manieren om dit te doen door de tuinmeubelen te schilderen. Je hoeft geen nieuwe meubels te kopen – gebruik gewoon wat kleurrijke verf en ga aan de slag. Houd er natuurlijk wel rekening mee dat de verf bestand is tegen allerlei weersomstandigheden.