Alles over de nieuwe trend: Geïsoleerde serres van glas

Het is de huidige trend van nu: De geïsoleerde serre van glas. Steeds meer woningen beschikken over een glazen serre met duurzame eigenschappen zoals triple glas. Behalve de luxe en moderne uitstraling die een glazen serre geeft, heeft een geïsoleerde serre ook veel voordelen. Maar wat is nu precies het verschil tussen een standaard serre en een geïsoleerde serre en wat zijn de voordelen? 

Hoge wooncomfort

Ten eerste geniet je het hele jaar door van je geïsoleerde serre. Is het warm buiten? Dan houdt de serre de koele lucht binnen. Is het juist koud buiten? Dan houdt de serre weer de warme lucht binnen. Dit heeft te maken met de duurzame eigenschappen van een geïsoleerde serre. Je kunt met een geïsoleerde serre dus het hele jaar door genieten van heerlijk wooncomfort met prachtig uitzicht op je tuin. 

Daarnaast geeft een serre van glas veel natuurlijk lichtinval. Ruimtes lijken hierdoor groter en lichter. Heb je momenteel donkere ruimtes in je huis en wil je daar vanaf? Door het natuurlijk lichtinval van een glazen serre worden donkere ruimtes omgetoverd tot bruikbare ruimtes. Ideaal voor een extra woonkamer, keuken, eetruimte of zelfs een kantoor.

Lage verbruikskosten

Een tweede voordeel van geïsoleerde serres zijn de lage stookkosten. Door de hoogwaardige isolatiematerialen zoals triple-isolatieglas, blijft de temperatuur in de serre en woning. Je hebt dus minder stookkosten nodig om de serre op dezelfde temperatuur te krijgen zoals de rest van de woning. Een standaard serre heeft vaak lage isolatiewaardes waardoor de stookkosten behoorlijk kunnen oplopen. Ga je voor duurzaam en lage kosten? Dan kom je tegenwoordig niet om een geïsoleerde serre heen. 

Woningwaarde stijgt

Tot slot vergroot een serre de woningwaarde van je bestaande woning. Met een standaard serre vergroot je al de waarde van een huis. Dit komt door de extra voordelen zoals; meer woonoppervlakte, meer natuurlijk licht en de luxe uitstraling. Dit heeft een positief effect op de woningwaarde.

Met een geïsoleerde serre stijgt de woningwaarde nog harder. Naast de voordelen van een standaard serre, heeft een geïsoleerde serre extra voordelen. Deze extra voordelen zijn de hoge isolatiewaardes en de lage verbruikskosten. Het is duurzamer en daarom economisch aantrekkelijker. 

Conclusie

Wil je meer uit je bestaande woning halen? Dan is een serre een zeer geschikte oplossing. Een standaard serre geeft de woning al veel voordelen zoals meer woonruimte en natuurlijk licht. Wil je ook profiteren van lage verbruikskosten? Dan is het belangrijk om te kiezen voor een serre met hoge isolatiewaardes. Dit is niet alleen beter voor het klimaat, het is ook nog eens door de lage verbruikskosten goed voor de portemonnee.

Kijk voor meer tips op Woontuinmagazine.nl