Welke tuintegels passen in mijn tuin? 3x tips

Als je jouw tuin wil omtoveren, hoort daar natuurlijk ook het straatwerk bij. Je moet bijvoorbeeld wel fatsoenlijk in jouw tuin kunnen lopen op een verhard pad of terras, maar naast het praktische aspect moeten de tegels ook goed passen in jouw tuin. Vraag jij je af welke tuintegels goed passen in jouw tuin? In dat geval hebben we vier handige tips voor je op een rij gezet.

Tip 1: Tuinstijl

De kans is groot dat jij een bepaalde stijl wil doorvoeren in jouw tuin. Zo is bijvoorbeeld de Japandi-stijl helemaal hip, waarbij lichte kleuren en natuurlijke materialen worden gebruikt. Maar ook een landelijke tuin, een Engelse tuin of een mediterrane tuin zijn niet meer weg te denken. Vraag jezelf daarom eens af welke stijl jij wil creëren in jouw tuin. Op basis hiervan kun je tuintegels uitzoeken die goed bij deze stijl passen. In een landelijke of Engelse tuin passen bijvoorbeeld oud gebakken waaltjes goed, terwijl in een Japandi-tuin of een mediterrane tuin juist grote, chique keramische tegels mooi passen.

Tip 2: Functie van de tegels

Ook is het goed om na te denken wat de functie van de tegels wordt. Wil je bijvoorbeeld een terras in jouw tuin maken, of moeten de tegels dienen als een pad? Daarnaast kun je bijvoorbeeld ook tuintegels onder de overkapping gebruiken. De functie van de tegels is belangrijk om bij stil te staan, aangezien dit misschien ook wel jouw keuze kan beïnvloeden.

Tip 3: Grootte en materiaal

Vervolgens kun je stilstaan bij het uiterlijk van de tegels. Zo zijn er talloze verschillende tuintegels te verkrijgen. Denk bijvoorbeeld aan keramische tegels of betontegels. Deze twee soorten tegels zijn strak, sterk en geven een mooi effect aan jouw tuin. Toch verschillen deze tegels wel in onderhoud, waar bijvoorbeeld de betontegel kan gaan verkleuren of vlekken kan krijgen.

Daarnaast kun je ook kijken naar de grootte van de tegel. Zo bestaan er tegenwoordig veel grote tuintegels die chique en strak kunnen staan in jouw tuin, en ook nog eens de tuin optisch groter doen laten lijken. Denk bijvoorbeeld aan deze betontegels 100×100.

Ook kun je kijken naar de kleur van de tegels. Wil je een Ibiza-stijl in jouw tuin creëren? Dan kan een lichte, beige tegel goed staan. Als je juist een robuuste tuin wil, kun je juist kiezen voor een donkergrijze tegel: de mogelijkheden wat betreft grootte, materiaal en kleur zijn eindeloos. Er is voor ieder wel wat wils als het aankomt op tuintegels.