Bedrijfsafval regelgeving bij een bedrijf aan huis

24 januari 2022
TipsCadeaus voor binnen

Je bent als bedrijf verplicht om je afval te scheiden. En ook als je een eenmansbedrijf hebt, ben je hiertoe verplicht. Heb jij een kantoor aan huis of werk je thuis? Dan is het belangrijk om te weten wat de regels zijn omtrent bedrijfsafval. Op deze manier weet je zeker dat je alles volgens de regels doet en je zorgt voor een goede verwerking van je afval.

Grote bedrijven hebben de middelen om de afvalstromen te regelen. Ze laten een container plaatsen en betalen inzamelaars van afval om dit te verwerken. Zo kiezen veel bedrijven aan huis voor een restafval container via MilieuServiceNederland.nl. Heb je een eenmansbedrijf, dan heb je niet de middelen om dit te regelen. Maar welke opties zijn er voor jou? Hier lees je een overzicht van de mogelijkheden voor bedrijfsafval regeling bij een bedrijf aan huis.

Laat afval door de gemeente ophalen

De eerste optie is het laten inzamelen van je afval door de gemeente. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is contact opnemen met de gemeente. Je kunt vervolgens het afval aan huis leveren of naar de dichtstbijzijnde milieustraat rijden. Er zijn hier wel kosten aan verbonden. Je betaalt maandelijks een bedrag voor het recht om afval af te voeren. Hoe hoog deze kosten zijn verschilt per gemeente. Ook de manier waarop dit bedrag wordt berekend is per gemeente verschillend.

2. Laat afval door een particulier bedrijf ophalen

De tweede optie is het inhuren van een particulier bedrijf voor het ophalen van je vuilnis. Ook dit brengt kosten met zich mee, maar je kunt heel makkelijk meerdere bedrijven vergelijken en zo de goedkoopste optie kiezen. Je betaalt meestal een vast bedrag per maand, gebaseerd op het afval dat je laat ophalen. Je huurt een container die iedere maand wordt geleegd door het particuliere bedrijf. Zorg er wel voor dat je een bedrijf kiest dat onder de officiƫle afvalinzamelaars behoort, zoals bijvoorbeeld Milieu Service Nederland.

3. Huur zelf een container

Je kunt er als derde optie ook voor kiezen om zelf een container in te huren. Kijk hierbij naar het type afval dat je bedrijf produceert en hoeveel afval je produceert: dit is per bedrijf verschillend. Je kunt op basis hiervan bepalen wat voor soort container bij jou past. Er zijn rolcontainers, containers voor verschillende afvalsoorten, containers met verschillende inhoud en meer. Het is vrij eenvoudig om een container te huren die aansluit op de afvalstromen van jouw bedrijf.

Het maakt niet uit wat voor jou het beste werkt: het is heel gemakkelijk om de afvalstromen van jouw bedrijf te regelen. Van gemeente en particulier bedrijf tot de huur van containers: het is helemaal aan jou om te bepalen wat voor jou de meest ideale optie is. Ontdek je mogelijkheden en zorg voor een goede inzameling van afval die volgens de regels gaat!

Lees hier meer tips.