Bescherm tijdens de verbouwing je inboedel met een opslag container

Een grote verbouwing in je woning is een spannende en ingrijpende gebeurtenis. Je verheugt je vast al enorm op het eindresultaat. Een woning helemaal naar jouw wens. Maar voordat je kan gaan genieten van je nieuwe aanbouw, keuken of badkamer is daar eerst nog de verbouwing zelf. Dat brengt vaak een hoop stress maar ook stof en troep met zich mee. Om schade aan je inboedel (en jezelf) te voorkomen is het daarom van belang om alles zo goed mogelijk voor te bereiden. In dit artikel zullen we je daarvoor wat handige tips geven.

Berg je spullen veilig op in een opslag container

De ruimte die verbouwd gaat worden moet natuurlijk zo leeg mogelijk zijn. Niet alleen zodat er niks in de weg staat, maar ook omdat het stof en puin schade kan aanrichten aan je meubels. Een opslagcontainer huren is daarom een handige oplossing. Deze opslagcontainer kan je bijvoorbeeld laten plaatsen in je tuin. Alle meubels en accessoires die tijdelijk uit je woning moeten zijn dan gewoon binnen handbereik en staan veilig.

Afplakken

Er zijn natuurlijk ook onderdelen in je huis die je niet in een container kan opslaan. Zoals je keuken en de vloer. Met name tijdens sloopwerk en schilderen kan je deze beschermen door ze af te plakken met een speciale bouwfolie of af te dekken met oude dekens en lakens. Ruimtes waar niet wordt geklust kan je het beste afsluiten om te voorkomen dat het stof overal terechtkomt. Open ruimtes zonder deur kan je ook tijdelijk afsluiten door de opening met folie af te plakken.

Ruim tussendoor op

Om een verbouwing soepel en veilig te laten verlopen is het verstandig om de ruimte zo netjes en overzichtelijk mogelijk te houden. Groot sloopafval kan het beste meteen in een daarvoor bestemde afvalcontainer worden gedaan. Met een speciale bouwstofzuiger ga je stof en klein afval makkelijk te lijf. Op deze manier hou je het overzicht en voorkom je ongelukken door struikel- en valpartijen.

Bescherm jezelf

Ook jijzelf loopt natuurlijk risico tijdens een verbouwing. Vooral als je zelf aan het klussen gaat. Draag daarom altijd stevige schoenen (bij voorkeur met stalen neus) en handschoenen. Ook een veiligheidsbril, gehoorbescherming en een goed stofmasker zijn geen overbodige luxe. Zorg tijdens schilderen en lijmen dat de ruimte goed geventileerd kan worden. De dampen die vrijkomen kunnen namelijk schadelijk zijn voor je gezondheid.