Betonboor en houtboor: waar moet u op letten?

12 april 2021
TipsCadeaus voor binnen

In het leven zijn een aantal dingen erg vervelend of lastig. Denk aan belastingaangifte doen, de auto laten keuren of het aanschaffen van de juiste beton- of houtboor. Deze dingen kunnen niet heel veel leuker gemaakt worden, maar zoals de reclame van de belastingdienst ook zegt, wel makkelijker. In deze blog wordt gekeken naar dit laatste punt. Het aanschaffen van hout- en betonboren. Waar moet op gelet worden? Welke aansluiting heb ik nodig? Hopelijk worden deze vragen in deze blog beantwoord.

Betonboor

Er zal eerst gekeken worden naar de betonboor. Een betonboor is er in vele verschillende soorten en maten. Er zijn verschillende diameters, verschillende lengtes en verschillende aansluitingen. Door al deze verschillende soorten en vormen is het van belang dat er op een aantal dingen goed gelet wordt. Welke boormachine heb ik? En welke aansluiting heb ik hiervoor nodig. Daarnaast is het van belang te bepalen wat voor soort gat er geboord moet worden. Dan wordt er gekeken naar welke diameter gekocht moet worden. Gelukkig begrijpen vele bedrijven en webshops deze obstakels. Zo hebben sommige webshops ervoor gekozen om alles zo goed mogelijk uit te leggen en aan te geven door middel van symbolen en tekst.

Houtboor

Een houtboor is ook een boor, deze zijn echter geschikt voor het boren in hout. Ook hier geld dat erop erg veel dingen moet worden gelet. Ten eerste is het van belang dat u weer in welk soort type hout u wilt boren. Is dat Azobe of tropisch hardhout dan is een hardhoutboot de beste optie. Het is van groot belang dat hier goed naar gekeken wordt. Zo kan de levensduur van een houtboor veel korter worden als het niet goed wordt gebruikt. Bovendien kunnen er geen mooi gaten geboord worden als de verkeerde houtboor gebruikt wordt. Naast hardhout boren, die geschikt zijn voor hardere soorten hout, zijn er ook andere soorten houtboren. Zo zijn er ook gewone slangenboren of machinale houtboren. Deze zijn prima te gebruiken voor gewonere houtsoorten. Als u sneller en diepere gaten wilt boren dan kan een speedboor de juiste optie zijn. Voor elk soort hout en elke soort klus is er een eigen houtboor.

Kijk voor meer inspiratie op: https://woontuinmagazine.nl/