Boekentip: Smûk van Wimke Tolsma

Hier bij Woontuinmagazine zijn we dol op interieurboeken en op DIY (Do It Yourself) Zeker als het boek ook nog mooi vormgegeven is met prachtige interieurfoto’s. Laat Het boek Smûk van Wimke Tolsma nou al deze ingrediënten bevatten. Wij zijn fan!

Wie is Wimke?

Wimke Tolsma woont samen met haar man en twee dochters in het Friese IJlst. Echte interieurliefhebbers kennen haar misschien al. Wimke heeft namelijk al jaren een populair lifestyle blog waar ze een kijkje geeft in hun prachtige huis en leuke diy-tips en recepten deelt. Wimke heeft duidelijk oog voor styling en is ontzettend creatief. Helemaal niet gek dus dat het boek Smûk is verschenen.

Smûk; een boek vol zelfmaakgeluk

Een aantal jaar geleden kwam uit Denemarken de term Hygge overwaaien. Hygge betekent zoiets als knus en gezellig. In Friesland hebben ze helemaal geen Deens woord nodig voor het omschrijven van deze lifesyle, want daar kennen ze het woord Smûk, wat exact hetzelfde betekent.

In het do it yourself boek van Wimke vindt je zestig ideeën voor het maken van leuke interieur accessoires en heerlijke recepten verdeeld over vier seizoenen. Zo kan je dus het hele jaar door thuis aan de slag.

En je hoeft echt geen doe het zelf wonder te zijn of een kast vól met hobbymaterialen te hebben, want Wimke gebruikt voor haar projecten voornamelijk materialen en ingrediënten die iedereen wel in of om het huis heeft liggen. Alles wordt duidelijk stap voor stap uitgelegd en is geillusteerd met prachtige sfeervolle foto’s.

Maak het voor jezelf of geef het kado

Het is onmogelijk om een favoriet te kiezen uit al deze zelfmaak ideeën, want ze zijn allemaal zo leuk. Ga aan de slag met het maken van zeepjes, bodyscrub of huisparfum. Of pak die verwaalde bol wol tevoorschijn en tover hem om tot een pom pon hanger, een gehaakte muts of een zomertas. Allemaal leuke projecten die niet te ingewikkeld zijn en binnen een paar uur af zijn. En hoe leuk is het om mensen te verrassen met zelfgemaakte cadeautjes?

Heerlijke recepten

Ook aan de keukenprinsen en -prinsessen onder ons is gedacht. Zo staan er recepten in het boek van citroensorbetijs en Vlierbloesem limonade voor het voorjaar en de zomer en bijvoorbeeld Fries suikerbrood, Chai latte en warme cranberrielimonade in het najaar. Het water loopt ons in de mond bij het zien van al dit lekkers en wij gaan er absoluut mee aan de slag!!