De grote schoonmaak: woonkamer editie

27 september 2023
WonenCadeaus voor binnen

De herfst staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is voor een grote schoonmaak. Een diepe reiniging van je woning zorgt ervoor dat je huis weer aangenaam aanvoelt. Wij raden aan om deze schoonmaak te beginnen in de woonkamer, het centrum van je huis. Hoe pak je zo’n deep clean aan? Lees verder om erachter te komen. 

Pak de meubels eens aan

Naast het opruimen van je spullen is er nog veel meer nodig om je woonkamer klaar te stomen voor het nieuwe seizoen. Heb je er weleens aan gedacht om de stoffe bekleding van je bankstel, stoel of poef te reinigen? Je kunt de hoes in de wasmachine gooien of behandelen met een stoffering reiniger om vlekken en vuil uit het materiaal te verwijderen. Heb je leren meubels? Investeer dan in een leerreiniger. 

De ramen en raambekleding

Zeg eens eerlijk… wanneer is de laatste keren dat je je ramen grondig hebt gelapt? De kans is groot dat dat al een hele tijd terug was. Was je ramen met een lekker sopje of glasreiniger voor een sprankelende en streepvrije afwerking. Zet na het lappen de ramen open om de ruimte te voorzien van frisse lucht. Ook is het belangrijk om wat aandacht te schenken aan je raambekleding. Was de gordijnen en haal het stof van de lamellen. 

De vloer verdient ook wat aandacht

Is je vloer nat geworden tijdens het lappen van de ramen? Geen probleem! Die moet ook schoongemaakt worden. Het is belangrijk om eerst goed te stofzuigen. Vergeet de plinten en hoekjes niet. Als de grond stofvrij is, kun je er met de dweil overheen. In geval van vloerbedekking kun je gebruikmaken van een goede tapijtreiniger. Zitten er enorm veel vlekken in je tapijt of kleed? Huur dan een professional in!

Decoreer voor het nieuwe seizoen

Zo… nu is je woonkamer weer heerlijk schoon! Nu is het tijd om je woonkamer te voorzien van decoratieve elementen die de herfst welkom heten. Denk aan schattige kussens, zachte plaids en geurkaarsen om je woonkamer weer een gezellig sfeertje te geven. Plof na een lange dag schoonmaken op de bank van Profijtmeubel, kruip onder een dekentje en geniet van het resultaat! 

Het regelmatig schoonmaken van je woning, te starten met je woonkamer, zorgt ervoor dat het huis in de beste conditie verkeert. Het wordt een schone leefomgeving waar je elk seizoen door kan brengen in rust. Pak dus de dweil, de poetsdoeken en zet de wasmachine aan!