De beste manieren om je huis te isoleren – met behulp van plexiglas en schuim

Isolatie is een van de belangrijkste stappen om de energiekosten te verlagen. En hoewel er veel verschillende soorten isolatie zijn, zijn de meest gebruikelijke en betaalbare ook de minst effectieve. Daarom gaan we eens kijken naar makkelijke opties waarmee je geld kan besparen op je energierekening. Als je in een ouder huis woont, of als je onlangs een opknapper hebt gekocht, is de kans groot dat deze wel wat isolatie kan gebruiken. Hier zijn enkele geweldige manieren om het huis te isoleren met behulp van plexiglas en schuim.

Waarom is isolatie zo belangrijk?

Isolatie is belangrijk omdat het de hoeveelheid warmte die via je muren, vloer en plafonds ontsnapt, vermindert. En hoewel je misschien denkt dat je in de winter het meest gebruik maakt van je centrale verwarmingssysteem, is de waarheid dat er het hele jaar door warme lucht uit je huis ontsnapt. Luchtlekken bij je ramen en deuren vertegenwoordigen ongeveer de helft van het warmteverlies tijdens de koudere maanden. Om dit te verminderen is het dus belangrijk om aan je isolatie te werken.

Schuimisolatie

Schuimisolatie is een veel voorkomende en betaalbare optie voor een snelle isolatie klus. Het is verkrijgbaar in veel verschillende vormen, dichtheden en maten, dus het is gemakkelijk om iets te vinden dat aan de specifieke behoeften voldoet. Verder zijn de initiële kosten van schuim isolatie laag, en de installatie kan redelijk makkelijk gedaan worden. Dit is dus een goede optie als je snel wat aan je isolatie wilt laten doen.

Plexiglas Isolatie

Plexiglas is een soort acryl dat geweldige isolerende eigenschappen heeft. Veel mensen kennen het gebruik ervan als decoratie of veiligheid, maar sommigen weten niet dat het ook voor isolatie kan worden gebruikt. Als je een stuk plexiglas op maat maakt kan je het gebruiken als voorzet raam, waardoor je eigenlijk een soort dubbel glas creëert. Het is dus een goedkope en snelle optie als je je huis beter wilt isoleren, maar de investering in nieuwe ramen niet wil of kan maken.

De grootste energieverspillers

Ramen en deuren zijn de grootste energieverspillers in een huis. En terwijl de ramen zelf gemakkelijk te isoleren zijn door middel van plexiglas bijvoorbeeld, worden de kozijnen vaak verwaarloosd. Kozijnen zijn meestal gemaakt van hout, dat geen goede isolator is. Als je je huis dus goed wil isoleren, vergeet dan niet naar je ramen en deuren te kijken. Hoe goed je de rest ook doet, de isolatie is altijd net zo sterk als de zwakste plek.