De ideale oplossing voor de echte buitenmens: een buitenkeuken!

Voor wie graag zo veel mogelijk tijd buiten doorbrengt is een buitenkeuken ideaal. Een buitenkeuken biedt je de mogelijkheid om elke dag als de temperatuur aangenaam genoeg is buiten je maaltijden te bereiden. Je kan ook een overkapping creëren zodat je zelfs als het regent buiten kan koken. De mogelijkheden voor buitenkeukens zijn enorm. Lees in dit blog meer over de voordelen en de mogelijkheden van een buitenkeuken.


De voordelen van een buitenkeuken

Een buitenkeuken heeft verschillende voordelen. Zo versimpelt een buitenkeuken je buitenleven en staat een buitenkeuken ook mooi in de tuin. Lees hieronder een aantal voordelen van een buitenkeuken.

Een buitenkeuken maakt barbecueën makkelijker
Bijna iedereen houdt van barbecueën in de zomer. Als je barbecued bereid je het vlees en de groentes voor op de barbecue maar moet je de rest binnen in de keuken klaarmaken. Als je een buitenkeuken hebt kan je alles dat je nodig hebt voor je barbecue buiten bereiden en dus wordt je barbecue ervaring zo nog beter.

Een buitenkeuken kan allerlei leuke extra’s hebben

Je kan kiezen voor een simpele buitenkeuken, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor een buitenkeuken met allerlei leuke extra’s. Denk hierbij aan een mooie pizza oven, om buiten gezellige pizza avonden te organiseren. Of een plancha; een oppervlak waar je zowel mee kan koken, bakken, grillen, wokken en pocheren. Je kan ook een vriezer plaatsen in je buitenkeuken zodat je op een warme dag gemakkelijk een ijsje uit de vriezer kan halen.

Een buitenkeuken staat mooi in de tuin

Een buitenkeuken is een mooie toevoeging aan het interieur van je tuin. Een buitenkeuken zal je tuin een luxe uitstraling geven. Je kan kiezen voor een mooie houten buitenkeuken voor een natuurlijke uitstraling of je kan kiezen voor een stalen buitenkeuken voor een professionele uitstraling.

De verschillende soorten buitenkeukens
Je hebt allerlei verschillende soorten buitenkeukens. Je kan kiezen voor een kleine buitenkeuken bestaande uit een klein keukenblok, je kan kiezen voor een hele grote buitenkeuken met alles erop en eraan, of je kan kiezen voor een model daar tussen in (zoals een buitenkeuken Douglas). Je kan kiezen voor een keuken met overkapping of een buitenkeuken zonder overkapping.

Je hebt vaste buitenkeukens en verplaatsbare buitenkeukens. Daarnaast kan je ook kiezen tussen verschillende warmtebronnen voor in je buitenkeuken. Zo kan je gaan voor houtskool, gas of elektriciteit. Ook kan je kiezen tussen allerlei verschillende basismaterialen voor de keuken, zoals hout, staal, bamboe of plastic. Je kan de buitenkeuken dus precies laten ontwerpen naar jouw wens.