Het kopen van een mooie mossoort

Denk jij erover na om een mossoort te kopen voor in jouw aquarium? Dan is het verstandig om verschillende opties te overwegen en van tevoren voldoende onderzoek te doen naar een mossoort. Het is namelijk zo dat de mossoort goed moet aansluiten op de omgeving zodat het mos goed kan groeien. Een mossoort die je kan overwegen is vesicularia dubyana. Dit is een mossoort die in zoet water groeit en oorspronkelijk uit Aziƫ komt. De mos is groen van kleur en groeit overal in het water. Of het nou boven of onder het water is maakt niet zozeer uit. De luchtvochtigheid is het belangrijkste voor het mos, als de luchtvochtigheid hoog genoeg is dan is de omgeving geschikt voor het mos.

Algemene kennis

Voordat je besluit om deze mossoort wel of niet in huis te halen is het allereerst belangrijk om ervoor te zorgen dat je voldoende algemene kennis hebt over deze mossoort. Het mos is groen van kleur en groeit vrij snel indien je het mos plaatst of een plek met een hoge luchtvochtigheid. Je kan het mos plaatsen op de achterwand van een aquarium of vastzetten op een hout of steen. Doordat het mos snel groeit is de kans aanwezig dat de plant zich zal vasthechten aan de materialen die aanwezig zijn in het aquarium.

Behoefte aan licht

De behoefte aan licht is voor iedere mossoort verschillend. Voor deze mossoort is het belangrijk om te vermelden dat het mos een vrij grote behoefte heeft aan licht. Hier moet je rekening mee houden indien jij graag het mos wilt plaatsen in jouw aquarium. Het mos zal het beste groeien in een lichte stroming en bij een tempratuur tussen de twintig en achtentwintig graden Celsius. Het is mogelijk om het mos te gebruiken voor jouw aquarium, indien jij de omstandigheden zodanig inricht zoals beschreven staat.

Bekende mossoort

Ten slotte is het Javamos een bekende mossoort in het aquarium. Het is erg populair aangezien het te gebruiken is als decoratiemateriaal en op de achterwand. Doordat het makkelijk groeit en zich gemakkelijk vasthecht kan het echt wat toevoegen aan jouw omgeving. Het is mogelijk om het mos te plaatsen in verschillende locaties, echter is het aquarium wel de beste plek voor het mos. Als gevolg van het mos zal het aquarium een goede sfeer uitstralen. Daarnaast neemt het mos niet te veel ruimte in beslag in het aquarium aangezien de hoogte van het mos maximaal vijf centimeter is.

Tip: Aquascaper.be

Meer tuin inspiratie opdoen? Neem dan hier een kijkje!