De laatste badkamertrends

Ben jij jouw saaie kleurloze badkamer beu en kan hij wel een make-over en opfrisbeurt gebruiken? Goed nieuws. Want kleur is weer helemaal terug in de laatste badkamer interieur trends. Dus zeg maar doei tegen je steriele witte wandtegels en vloer. In dit artikel zullen we je op de hoogte brengen van de laatste trends op badkamergebied.

Ga voor groen

Zoals we al schreven hierboven; de tijd van ongezellige witte badkamers ligt (gelukkig, als je het ons vraagt) achter ons. Er mag weer wat kleur en gezelligheid te zien zijn. Je badkamer is immers vooral een plek om lekker even tot rust te komen en tijd voor jezelf te nemen. Groen is dé modekleur van dit moment. En dat is logisch want groen staat dan ook bekend als een rustgevende kleur. Je kan deze kleur aanbrengen door te kiezen door wandtegels. Maar bijvoorbeeld ook door het toevoegen van groene accessoires en planten. Wist jij dat veel kamerplanten het hartstikke goed doen in een vochtige omgeving zoals je badkamer? En het staat nog gezellig ook.

Kies de juiste verlichting

Veel badkamers hebben felle en ongezellige verlichting. Een plafonnière in het midden en misschien hooguit nog wat tl-verlichting boven de spiegel. Natuurlijk wil je goed licht voor het doen van je make-up of het scheren voor de spiegel. Maar dat kan echt wel op een sfeervollere manier. Met badkamer spots kan je de perfecte combinatie creëren van goed helder  licht en toch de sfeer behouden.

Houten details

Houten meubels zijn een heel stuk sfeervoller dan bijvoorbeeld meubels gemaakt van kunststof. Hout in de badkamer lijkt misschien niet de allerbeste keuze. Hout is immers gevoelig voor vocht en je badkamer is de meest vochtige ruimte in het huis. Toch zijn er tegenwoordig veel badkamermeubels te verkrijgen van hout. Hardhout en bamboe zijn sowieso goed bestand tegen vocht en vuil, maar ook zachtere houtsoorten kunnen prima gebruikt worden in je badkamer, mits ze goed behandeld zijn.

Natuursteen

Een trend die ook steeds meer terrein begint te winnen is het gebruik van natuursteen in de badkamer. Denk hierbij bijvoorbeeld aan marmer. Dit kan gebruikt worden op de vloer, maar ook als blad op je badkamermeubel. Marmer heeft een luxe en stijlvolle uitstraling en is uitstekend te combineren met andere natuurlijke materialen. Wil jij natuursteen gebruiken in de badkamer? Houd er dan wel rekening mee dat je niet alle schoonmaakmiddelen kan gebruiken. Natuursteen kan met name slecht tegen zure middelen zoals bijvoorbeeld azijn. Gebruik daarom altijd een speciaal reinigingsmiddel bij het schoonmaken.  

Gezellige accessoires

De finishing touch doet het hem in je badkamer. Het voordeel van accessoires is dat ze eenvoudig te vervangen zijn, afhankelijk van je smaak op dat moment. Kies bijvoorbeeld voor handdoeken en een badmat in de kleur die jij het mooiste vindt. Maar ook een fraai zeeppompje, de eerder genoemde planten, of wat mooie glazen bij de tandenborstels maken het geheel helemaal af.