De laatste trends op keukengebied

De tijd dat keukens alleen maar functioneel moesten zijn ligt gelukkig ver achter ons. De keuken is inmiddels net zoveel een onderdeel van het interieur als de rest van de woonkamer. De laatste trend op keukengebied is de designkeuken. Met strakke ontwerpen en door het gebruik van moderne materialen geef je jouw keuken een tijdloze look.

De eilandkeuken

Dé trend op dit moment is de eilandkeuken. De afgelopen jaren is de keuken steeds belangrijker geworden in ons interieur. De keuken mag gezien worden en is vaak zelfs hét middelpunt van de woonkamer. We zijn weer bewuster en gezonder gaan koken en nemen meer tijd voor een goede maaltijd. Een eiland in je keuken betrekt je keuken meer bij de rest van het huis. Er zijn veel mogelijkheden voor het gebruik van een keukeneiland. Maak er een kookeiland van door de kookplaat er te plaatsen.  Of  tover het om tot een gezellige bar door er mooie barkrukken bij te zetten. Een keukeneiland oogt niet alleen gezellig, het is ook nog eens ontzetten praktisch. Je creëert namelijk nog meet kastruimte in je keuken. Handig toch?

Ga voor mat zwart

De meest populaire kleur voor keukens is momenteel mat zwart. Het is chique en tijdloos en combineert prachtig met natuurlijke materialen zoals bijvoorbeeld een massief houten keukenblad. Wil jij graag een zwarte keuken maar ben je bang voor vlekken en vingerafdrukken? (daar staat zwart immers toch wel om bekend) Geen nood! Er zijn speciale coatings ontwikkeld die de vorming van dit soort vlekken tegengaan. Ben je bang dat zwart toch net te donker is voor jouw interieur? Bijvoorbeeld door de lichtinval in jouw keuken. Dan zijn er natuurlijk heel veel andere opties mogelijk. Grijs en groen zijn bijvoorbeeld ook heel populair op dit moment.

Maak het af met mooie apparatuur

In jouw nieuwe moderne keuken hoort natuurlijk ook goede en mooie apparatuur. Gelukkig is er op dat gebied ook heel veel te krijgen, de Siemens Studioline is hier een goed voorbeeld van. Denk bijvoorbeeld aan een afzuigsysteem dat verwerkt zit in je aanrechtblad. De zogenaamde downdraft. Geen grote bak meer die boven je kookplaat hangt, maar een subtiel weggewerkt systeem dat je uitschuift wanneer je het nodig hebt.
Maar ook vaatwassers, koelkasten, magnetrons en ovens zijn er in vele soorten en maten. Er is altijd wel iets te vinden dat perfect aansluit bij jouw keukenwensen.