De leukste items voor op je balkon

Niet elk huis is voorzien van een tuin. Soms omdat het te duur is, maar er zijn ook mensen die de voorkeur geven aan een balkon. En terecht! Want een balkon kun je net zoals een tuin hartstikke gezellig maken. Misschien is een balkon nog wel makkelijker gezellig te maken dan een tuin omdat het kleiner is. Maar welke items wil je nu echt niet missen op je balkon? Wij vertellen het je!

Vrouw op balkon met laptop

Zitzak voor buiten

Een zitzak heeft als voordeel ten opzichte van een gewone stoel dat het een stuk behagelijker is om op te zitten. Er is geen sprake van een harde leuning, maar je zit op een zak gevuld met EPS parels die zich makkelijk naar jouw lichaam vorm en daardoor veel steun bieden. Een zitzak is ook ideaal voor op het balkon omdat ze verkrijgbaar zijn in vele maten en kleuren. Let er wel op dat je een zitzak voor buiten koopt omdat deze een hoes hebben die weerbestendig is. Wil je liever nog wat meer steun? Kies dan voor een zitzak stoel, deze heeft een rugleuning en soms ook armleuningen. 

Balkonbar

Opeens was hij er: de balkon bar! Dit is een super handig plankje dat je makkelijk aan de reling van je balkon bevestigd waardoor je een heuse bar op je balkon kunt maken. Zo heb je helemaal geen eigen man cave meer nodig. Alles wat je nodig hebt kan je nu ook gewoon op het balkon plaatsen. Makkelijk als je met wat vrienden biertjes wilt drinken en het flesjes wilt neerzetten.

Buitenkleed

De meeste balkons hebben een betonnen vloer of zijn voorzien van een houten vlonder. Maar je kleed je balkon extra gezellig aan door er een buitenkleed op neer te leggen. Deze kleden zijn meestal gemaakt van kunststof materiaal en speciaal voor buiten weersbestendig zodat ze ook niet meteen verschieten als ze lang in de zon liggen. Ze zijn er in allerlei maten en kleuren of designs. Er is altijd wel eentje die bij jouw stijl past! Je kan je balkon op deze manier helemaal ombouwen tot een soort 2de woonkamer. Ook is het handig voor in de winter. Met een buitenkleed heb je zelfs als het buiten koud is nog steeds warme voeten. Voor je bovenlichaam geeft het alleen geen garantie!