De leukste tuincadeaus

Vind jij het ook altijd weer een opgave om leuke cadeaus te verzinnen voor bijvoorbeeld verjaardagen of housewarming feestjes? Je bent absoluut niet de enige. Daarom zullen we je in dit artikel wat tips geven met de leukste tuincadeaus voor dit voorjaar. Het is nu namelijk de uitgelezen periode om je tuin en balkon gezellig te maken.

Een Intratuin cadeaukaart

Voor mensen die echt alles al lijken te hebben is de ultieme tip: Geef een Intratuin cadeaukaart. Dan kan de ontvanger namelijk zelf iets uitzoeken waar hij of zij echt blij mee is. En je kan er werkelijk alle kanten mee op. Planten voor zowel binnen als buiten, tuinaccessoires, dierbenodigdheden, ze hebben er voor ieder wat wils. En helemaal leuk: bij Wissel.nl kan je een Intratuin cadeaukaart zelfs met korting kopen.

Een bijenhotel

Geef je liever een fysiek cadeau? Denk dan eens aan een bijenhotel. Bijen zijn ontzettend nuttige beestjes. Ze bestuiven namelijk de bomen en planten die in het voorjaar in bloei staan en zorgen daarmee dat de vruchten kunnen groeien. Zonder bijen zouden wij dus geen groente en fruit hebben. Om ze een handje te helpen kan je een bijenhotel in je tuin hangen. Ze gebruiken het als schuilplek en om eitjes in te leggen. Als je het bijenhotel op een warme beschutte plaats hangt zal je binnen de kortste keren zien dat er dankbaar gebruik van wordt gemaakt. En dat gezoem in je tuin is niet alleen heel gezellig, het is dus ook nog eens super nuttig.

Zet de bloemetjes buiten

De temperatuur begint langzaam steeds aangenamer te worden en de zon laat zich vaker zien. Dit is de ideale periode om de tuin op te fleuren met kleurrijke perkplanten. Perkplanten (ook bekend als eenjarige planten en zomerbloeiers) staan bekend om hun grote verscheidenheid aan kleuren en ze bloeien doorgaans de hele zomer lang. Populaire voorbeelden zijn margrieten, dahlia’s, vergeet-me-nietjes en viooltjes. Echt een cadeau waar iedereen blij van wordt.

Een moestuinbak

Het zelf verbouwen van groenten wordt steeds populairder. Maar niet iedereen heeft de ruimte voor een flinke moestuin. Ken jij iemand met groene vingers maar met een kleine tuin of een balkon? Dan is de moestuinbak een leuk en origineel cadeau. Deze verhoogde bakken zijn speciaal ontworpen voor het kweken van groente en fruit en in verschillende maten te krijgen. Al vanaf één vierkante meter, dus ze zijn zelfs geschikt voor een klein balkon of terras.