Verschillende soorten vloeren

Wanneer u op zoek bent naar een nieuwe vloer in uw woning, dan zijn er een hele hoop keuzes die u kunt maken. Zo zijn er bijvoorbeeld verschillende soorten materialen waar u uit kunt kiezen, maar ook in deze verschillende materialen zijn er nog verschillende keuzes die u kunt maken qua manier van leggen. We gaan u in deze tekst een aantal verschillende soorten vloeren laten zien waar u uit kunt kiezen zodat u vervolgens de juiste keuze kunt maken welke vloer u in uw huis wilt nemen.

Houten vloeren

Een hoop mensen hebben momenteel al een houten vloer in huis. Dit is simpel gezegd een vloer van hout gemaakt of een vloer die lijkt alsof het van hout gemaakt is. Sommige van deze vloeren zijn namelijk gemaakt van kunststof of samengeperst hout. Kenmerkend aan de houten vloer is dat deze vaak in lange planken in de lengte gelegd wordt. Tegenwoordig is het heel gemakkelijk om een houten vloer zelf te leggen. De uiteinden van de planken hebben een kliksysteem en ook in de zijkant kunnen de planken in elkaar klikken. Op die manier kun je dus de hele vloer zo in elkaar klikken en hoeft u alleen aan de muurkanten een gedeelte te zagen om de vloer gelijk te krijgen. Een ideale manier dus om een nieuwe vloer te nemen aangezien de houten vloeren niet duur zijn en ook nog eens makkelijk te leggen zijn.

Een gietvloer

Tegenwoordig neemt de gietvloer steeds meer toe in populariteit. Dat komt omdat de vloer niet alleen een mooi uiterlijk heeft, maar ook nog eens een hoop voordelen biedt. De vloer wordt gegoten door een professional over de ondervloer. Het kan zijn dat er verschillende lagen gegoten moeten worden tot er een geheel ontstaat en deze dik genoeg is. De vloer bestaat uit een geheel waardoor er geen naden inzitten. Dit maakt dat de vloer veel makkelijker schoon te houden is en er ook geen vuil tussen kan komen te zitten. Ook heeft de vloer een mooie uitstraling waardoor deze niet alleen in elk interieur past, maar ook nog eens in elk interieur een eyecatcher kan worden.

Een stenen vloer

Vervolgens is er ook nog een stenen vloer. Dit zijn vaak losse tegels die gelegd worden. Soms in een bepaald patroon, maar ook zonder bepaald patroon. De tegels worden gezaagd en daardoor is het niet altijd makkelijk om deze zelf te leggen. De stenen vloer geeft vaak een ruwere uitstraling en daarnaast vaak een minder warme uitstraling.

Bron: www.atmyhome.nl