De mogelijkheden van elektrische vloerverwarming

Mocht het om wat voor reden dan ook niet mogelijk zijn om vloerverwarming in je thuis in te laten frezen, dan hoef jij de hoop op vloerverwarming beslist niet te laten varen. Er is tegenwoordig heel veel meer mogelijk. Zo kun je prima kiezen voor elektrische vloerverwarming. Doorgaans wordt door infrezen in de vloer vloerverwarming aangelegd. Soms echter is dat niet mogelijk. Daar is nu dus een prima oplossing voor beschikbaar.

Verwarmingsfolie van slechts 0,35 millimeter dikte met koolstofvezel vulling

Elektrische vloerverwarming maakt gebruik van verwarmingsfolie dat slechts 0,35 millimeter dun is. Met behulp van dit materiaal kan er uitermate comfortabel verward worden. In de speciaal voor elektrische verwarming gemaakte folie zit een koolstofvezel vulling, en die vulling wordt dus gebruikt als een heus verwarmingselement. Elektrische verwarming in de slaapkamer? Ook dat is prima mogelijk.

Ideaal voor de vaak geringe appartementencomplexen, geluiddempend systeem van 10 dB

De isolatiefolie die voor elektrische verwarming gebruikt wordt is laag reflecterend. Op die manier gaat er zo weinig mogelijk warmte verloren, helemaal als er vervolgens een plaat van magnesiumoxide overheen geplaatst wordt en er ook nog eens een uitermate stille vloer ontstaat. Zo creƫer je namelijk een geluiddempende constructie van tien dB. Het maakt het systeem van elektrische vloerverwarming extra geschikt voor toepassing in de vaak wat gehorige appartementencomplexen.

Elektrische vloerverwarming kent geen nadelen

Ja hoor, het is prima mogelijk om over de elektrische vloerverwarming een ondervloer te leggen.Ook de combinatie van een elektrische vloerverwarming met een vloer van PVC, parket en laminaat is heel erg goed mogelijk. En zo is er eigenlijk geen enkel beletsel om geen gebruik te maken van elektrische verwarming. Sterker nog; het is een uitstekend alternatief voor de reguliere vloerverwarming. Groot voordeel van een elektrische verwarming in de vloer, is dat het systeem amper onderhoud behoeft en dat je dus aanzienlijk gaat besparen op de onderhoudskosten.

Geen afschrijving en je een te verwachten levensduur van zeker dertig jaar

Door voor een elektrisch systeem te kiezen, krijg je niet te maken met afschrijving en de levensduur van een vloer die is uitgerust met een elektrische vloerverwarming is zeker dertig jaar. Bovendien krijg je op een vloer met een dergelijk verwarmingssysteem tien jaar garantie, zo overtuigd is men van het systeem en een periode van tien jaar zegt wel iets over de kwaliteit die geleverd kan worden. Wat ook in het voordeel spreekt van een elektrisch systeem is we de veel lagere verbruikskosten die je kunt realiseren als je ook nog eens kiest voor de combinatie elektrische vloerverwarming en  zonnepanelen.

Je kunt het systeem prima bedienen met een speciale app met een smartphone

Wat zeker ook een voordeel is van het laten aanleggen van elektrische vloerverwarming is zeker dat je het systeem zowel modulerend als met behulp van een speciale app kunt bedienen, de app download je gewoon op je smartphone waardoor je dus het systeem als het ware helemaal kunt bedienen met behulp van je mobiele telefoon. Bij het systeem kun je overigens altijd kiezen uit verschillende thermostaten.

Nieuwsgierig naar de voordelen voor jou? Bij Vloer en Raamdecor kunnen ze je meer vertellen over alle mogelijkheden en de beste keus voor jou.