De mooiste accessoires voor je tuin

Wat een heerlijk weer is het dit voorjaar! Geniet jij nu ook al zo van je tuin? Met al dat jonge groen dat tevoorschijn komt en de hommels en vlinders die zich al voorzichtig laten zien. Dit belooft een fantastische zomer te worden en daarom is het nu de tijd om je tuin helemaal klaar te maken voor gezellige zomeravonden in de buitenlucht. Want niet alleen je huis kan je helemaal naar eigen smaak inrichten, met de ruime keuze van tegenwoordig in tuinmeubels, buitenverlichting en zelfs vloerkleden tover je ook je tuin makkelijk om in een waar paradijs.

Tuinmeubels

De tijd van ongezellig plastic tuinmeubilair ligt inmiddels gelukkig achter ons. Tot een paar jaar geleden werden het huis en de tuin als twee losse onderdelen gezien. Binnen was binnen en buiten was buiten. Nu is dat helemaal anders en wordt de tuin juist gezien als een verlengstuk van je woning. En dat geldt dus ook voor de meubels in je tuin  Er zijn tegenwoordig banken, eettafels en stoelen te koop voor in je tuin die zo mooi zijn dat je ze bijna in je woonkamer zou zetten. Door het gebruik van hardhout in warme natuurlijke kleuren en het gebruik van zon- en waterbestendige stoffen doet het tuinmeubilair van nu niet meer onder voor de meubels die je koopt voor in je woning. Eet je graag buiten? Kies dan bijvoorbeeld voor een mooie teakhouten tafel met luxe stoffen kuipstoelen. En met een tafellamp voor buiten maak je het plaatje van de eethoek helemaal compleet.

Verlichting in je tuin

Ook de verlichting voor buiten heeft de afgelopen jaren een flinke metamorfose ondergaan. Met name op lange zwoele zomeravonden is het natuurlijk heel gezellig om de tuin te verlichten nadat de zon onder is gegaan. Doordat veel tuinlampen tegenwoordig op zonne-energie werken hoef je je niet druk te maken om stroomaansluitingen en het leggen van kabels. Op allerlei plekken in je tuin kan je nu lampen plaatsen of ophangen. Overdag laden ze op en zodra het donker wordt gaan ze automatisch aan. Dat scheelt ook nog eens flink in je energierekening.

Vloerkleden voor buiten

Een vloerkleed voor buiten, kan dat ook al? Jazeker! Sinds een aantal jaar zijn buitenkleden razend populair en steeds meer woonwinkels hebben een uitgebreide collectie buitenkleden in allerlei afmetingen, kleuren en patronen. Leg een mooi groot kleed in jouw favoriete kleur onder de loungeset in je tuin en je creƫert zomaar een echt woonkamergevoel in je tuin. De kleden zijn gemaakt van synthetisch materiaal waardoor ze bestand zijn tegen alle weersomstandigheden en wanneer ze vuil zijn maak je ze eenvoudig schoon met een sopje. Om de natuur zo min mogelijk te belasten raden we je wel aan om altijd een groene zeep te gebruiken als je je vloerkleed gaat reinigen.