Tips voor een stijlvolle babykamer

22 september 2022
KinderenCadeaus voor buiten

Is er bij jullie een kleintje op komst? Dat is ontzettend leuk, maar vaak ook spannend. Er staan grote veranderingen voor de deur en er moet vaak een hoop geregeld worden. Bezoekjes aan de verloskundige, het regelen van een complete uitzet en natuurlijk moet de babykamer af zijn voordat jullie nieuwe gezinslid er is. Kan je wel wat babykamerinspiratie gebruiken?  Wij zetten hier de meest populaire trends voor je op een rij:

Natuurlijke kleuren en materialen

De meest populaire trend van dit moment is de natuurlijke babykamer. Denk hierbij aan rustige kleuren en natuurlijke materialen.  Voor de meubeltjes zoals de wieg en commode zijn blank hout en wit erg gewild.  Gecombineerd met een rustige aardetint op de muur en accessoires van natuurlijke materialen straalt de natuurlijke babykamer rust en warmte uit. Als aankleding kan je bijvoorbeeld gaan voor een juten vloerkleed , wat rotan manden, houten speelgoed en een mooie rustige print aan de muur.  

Tweedehands meubeltjes

We zijn ons allemaal steeds bewuster aan het worden van het milieu en recyclen en upcyclen worden steeds populairder. Ook in de babykamer. Je hoeft dus echt te gaan voor een gloednieuwe set meubeltjes van een dure woonwinkel. Neem eerst eens een kijkje bij het kringloopcentrum of op tweedehands websites. Vaak zijn daar ontzettend leuke meubeltjes te vinden die nog makkelijk een ronde meekunnen. Met een likje verf kan je het eventueel helemaal eigen maken. Beter voor het milieu en jouw portemonnee. Win-win dus.

Behang op een accentmuur

Behang is helemaal terug van weggeweest. En dat is logisch want er zijn tegenwoordig ook zoveel leuke prints te krijgen. Van lieve kleine bloemetjes tot stoere geometrische prints. Wat de stijl van jouw babykamer ook is, er is altijd wel een leuk behangetje voor te vinden. Om het geheel niet te druk te maken kiezen de meeste mensen ervoor om op één muur een print te doen en op de rest van de muren een egale kleur.

Aankleding met accessoires

Naast de noodzakelijke dingen zoals een ledikant of wieg en de commode wil je de babykamer natuurlijk ook gezellig aankleden met wat leuke accessoires.  Door wat planken op te hangen aan de muur kan je wat mooie dingen uitstallen om de boel aan te kleden. Een mooi prentenboek, een houten trein of een lieve knuffel. Ook de verlichting is sfeerbepalend voor de kamer. Plaats wat kleinere figuurlampen of schemerlampjes. Ideaal wanneer jouw kleintje ’s nachts wakker wordt. Heb je weinig ruimte in de kamer en teveel spullen? Ga dan voor wat leuke dichte opbergmanden om te voorkomen dat het een te drukke boel wordt.