De nieuwste trend: plantenwanden

19 januari 2023
WonenCadeaus voor binnen

Plantenwanden zijn een populaire trend in huis en kantoorinrichting, en met goede reden. Ze bieden niet alleen visuele aantrekkingskracht, maar ook een aantal gezondheids- en milieu voordelen. In dit blog zullen we een aantal van de voordelen van plantenwanden bespreken, evenals tips om een eigen moswand maken. Lees verder!

Betere luchtkwaliteit

Ten eerste kunnen plantenwanden bijdragen aan een betere luchtkwaliteit. Planten zijn natuurlijke luchtzuiverende machines, die schadelijke stoffen uit de lucht filteren. Dit kan bijdragen aan een gezonder werkklimaat, waardoor medewerkers minder snel ziek worden. Je kunt natuurlijk ook kieze  voor een kunsthaag van Kunstvoordeel. Op deze manier heb je vrijwel geen onderhoud aan de plantenwand.

Vermindering stress en geluidsoverlast

Daarnaast kan het omgeven zijn door planten ook bijdragen aan een vermindering van stress. Studies hebben aangetoond dat het zicht op groen een positief effect heeft op de mentale gezondheid van mensen, waardoor ze zich rustiger en minder gestresst voelen. Plantenwanden kunnen ook bijdragen aan een vermindering van geluidsoverlast. Planten zijn natuurlijke geluidsabsorbers, waardoor ze kunnen bijdragen aan een aangenamer akoestisch klimaat.

Houd rekening met verlichting en luchtvochtigheid

Als je overweegt om een plantenmuur te creëren, is het belangrijk om rekening te houden met de verlichting en de luchtvochtigheid. Planten hebben licht nodig om te groeien, dus zorg ervoor dat de muur op een plek staat waar voldoende licht aanwezig is. Daarnaast moeten planten ook voldoende vocht krijgen, dus zorg voor voldoende luchtvochtigheid in de ruimte.

Een plantenwand creëren

Er zijn verschillende manieren om een plantenmuur te creëren, afhankelijk van je budget en beschikbare ruimte. Een van de meest populaire opties is het gebruik van kant-en-klare planten panelen, die eenvoudig kunnen worden geïnstalleerd en onderhouden. Er zijn ook opties voor een zelfgemaakte muur, zoals het gebruik van potten of gerecyclede materialen. Plantenwanden zijn dus een populaire trend die een aantal gezondheids- en milieu voordelen bieden. Ze kunnen bijdragen aan een betere luchtkwaliteit, een vermindering van stress en geluidsoverlast. Een ander belangrijk aspect bij het creëren van een plantenmuur is het kiezen van de juiste planten. Het is belangrijk om planten te kiezen die geschikt zijn voor de beschikbare lichtomstandigheden en de luchtvochtigheid in de ruimte. Daarnaast moeten de planten ook eenvoudig te onderhouden zijn, zodat de medewerkers de plantenmuur kunnen blijven verzorgen. Als je overweegt om een plantenmuur te creëren, is het belangrijk om rekening te houden met de verlichting en luchtvochtigheid van de ruimte. Er zijn verschillende manieren om een plantenmuur te creëren, van kant-en-klare planten panelen tot zelfgemaakte opties.