Zo creëer je extra slaapplekken voor logees

22 maart 2022
TipsCadeaus voor binnen

Mocht je een woning hebben die voldoet aan al jouw wensen, maar net iets te klein is voor als je eens logees hebt? Geen nood, daar valt altijd wel een mouw aan te passen. Het is ook meestal maar voor tijdelijk een dergelijke logeerpartij, dus overweeg altijd wel of het aanschaffen van extra spullen ook daadwerkelijk nodig zijn. En dan hebben we het natuurlijk niet over een slaapmatje of een opblaasbaar bed. Je moet er een beetje creatief voor zijn, maar in combinatie met onze tips moet het lukken! En met een beetje geluk slapen je logees nog lekker ook.

Bank en slaapbank ineen

Heb je een niet al te grote woonkamer, dan is het al lekker als je tijdelijk wat extra ruimte kunt creëren zonder dat het permanent plek in neemt. Een hele goede oplossing voor een bak en bed ineen, is een slaapbank. Bedenk wel dat als je maar 1 keer per jaar logees hebt, dat een slaapbank wellicht iets teveel van het goede is. Deze zit ook net iets anders dan een gewone bank. Maak dus eerst die overweging, Heb je vaker logeetjes, dan is het serieus een goede oplossing om op een snelle manier je gasten van een goed bed te kunnen voorzien. Aan design of materialen hoef je er nog op achteruit te gaan. Er zijn vandaag de dag namelijk hele leuke, moderne en compacte slaapbanken verkrijgbaar.

Hoekbank als slaapplaats

Heb je 1 of hooguit 2 logees, dan is een hoekbank ook al meer dan prima. Het is dan wel voor 1 nachtje en ook als deze niet heel vaak gebruikt wordt als slaapplek. Heb je er een hocker aan vast, dan is dit helemaal perfect.  En eerlijk gezegd; zo’n hoekbank is natuurlijk ook hartstikke relaxed voor jou (alleen) of voor jou en je gezin. Je zal merken dat je er vaker op wegdoezelt dan je lief is, zo comfortabel zijn hoekbanken. Een slaapfauteuil is ook zoiets. Heb je de ruimte, dan heb je zelf het genot van een heerlijke slaapfauteuil als stoel en je kunt deze voor logees dan omtoveren tot slaapplaats. Echter, 1 nachtje is dan wel lang genoeg. 

Lekker ouderwets; een matras op de grond

Heb je niet vaak logees of heb je er gewoon geen zin in of hiervoor extra bedden of andere opties voor aan te schaffen? Dan is een matras op de grond ook vaak helemaal goed. Je doet er een hoeslaken om en een deken of dekbed op (of zelfs een slaapzak, nog makkelijk) en je bent klaar. Het lastige is vaak dat je een matras niet zomaar even wegstopt. Dus heb je er één extra, prima. Maar overweeg eerst of het wel nodig is een matras aan te schaffen alleen voor logeerpartijtjes.

Is het voor kinderen, dan zijn er zelfs grote poefs die je tegen een ander bed of een muur of kast of iets aan kunt schuiven. Leg er een dikker dekbed of iets op en een slaapzak om in te liggen en klaar is kees.

Voor meer informatie over wonen en meer, kijk hier