De top 5 meest verassende oorzaken van een verstopping

14 september 2021
WonenCadeaus voor binnen

Verstoppingen zijn er in alle soorten en maten. Meestal zijn ze het gevolg van standaard dingen als haar, vet, veel toilet papier, tampons of etensresten. Dingen die mensen doelbewust door het toilet spoelen. Maar een enkele keer wordt er wel iets heel bijzonders in het riool aangetroffen. Hieronder een top 5 van de meest gekke dingen waarvan wij ooit gehoord hebben dat ze een verstopping hebben veroorzaakt.

Nummer 5:  Speelgoedsponsjes in diervormen

Een toilet heeft op kinderen op de een of andere manier een aanzuigende werking. Kennelijk is het voor een kind een magische ervaring dat je met een druk op de knop van alles kunt laten verdwijnen in het toilet. Rioolspecialisten halen dan ook regelmatig verschillende soorten kinderspeelgoed uit het riool. Knuffels, ballen, blokken, knikkers. Maar dus ook sponsjes in diervorm. Erg leuk, een schaap in de vorm van een spons die zich helemaal vol zuigt met water. Ideaal ook om een serieuze verstopping te veroorzaken als je kind wil uitproberen hoe goed het schaapsponsje nou eigenlijk kan zwemmen.

Nummer 4: Een petfles

Voor de meeste petflessen kun je nog statiegeld ontvangen wanneer je ze inlevert. Dat niet iedereen de moeite neemt om zijn cola fles even in te ruilen bij het boodschappen doen blijkt wel uit het feit dat ze soms worden aangetroffen in rioolbuizen. Zo’n fles heeft de perfecte diameter om zich lekker vacuüm te zuigen in een leiding zodat er verder helemaal niets meer langs kan. Misschien iets om over na te denken als je in een luie, onachtzame bui overweegt je rommel weer eens op straat achter te laten. Voor je het weet spoelt het afval het riool in en ben jij de veroorzaker van een verstopping.

Nummer 3: Kunstgebitten

Zie je het al voor je. Opa en oma zitten samen aan tafel. Ze hebben heerlijk gegeten maar het is niet helemaal lekker gevallen. Na een trage sprint naar het toilet komt helaas niet alleen de maaltijd er weer uit, ook de kleefpasta weigert dienst. Voordat het besef doordringt is er al doorgespoeld en verdwijnt het kunstgebit in het grote zwarte gat. Onwaarschijnlijk? Het gebeurd vaker dan je denkt.

Nummer 2: Badhanddoeken

Online kwamen we eens een verhaal tegen van een rioolontstopper die werd ingeschakeld omdat om verstopping te verhelpen in een jeugdgevangenis. Naast een aluminium soepkom werden er door de beste man ook 14 badhanddoeken aangetroffen in verschillende rioolbuizen. Wat de jonge delinquenten voor plan bedacht hadden met deze sabotage is helaas nooit duidelijk geworden.

Nummer 1: Een rat

Een rat in een riool klinkt niet echt opzienbarend. Maar een rat van 2 bij 1 meter groot zijn wij er nog nooit tegengekomen. Het gebeurde in Mexico stad en werd in 2020 door verschillende nieuwssites gebracht. Het ging op een pluche exemplaar, dat er overigens levensecht uitzag. Het had gediend als decorstuk bij Halloween en was tijdens een heftige regenbui weggespoeld en in het riool terechtgekomen. Daar had het enorme gevaarte natuurlijk voor een serieuze verstopping gezorgd.

Voor meer leuke weetjes over wonen kijk dan hier.