De zes gaming spullen die je moet hebben in je gamekamer

Als fanatieke gamer ben je trots op je gaming setup. Want met de gaming gear van tegenwoordig kun je een gamekamer inrichten waar anderen van staan te watertanden. Zowel met je meubels zoals een gamebureau en gamestoel, als met je gaming gear zoals je muis en toetsenbord kun je alle kanten op: toffe designs, felle kleuren en RGB-verlichting zijn voor al deze gaming spullen beschikbaar. Hieronder lees je waar je op moet letten bij het aankopen van de zes artikelen die elke gamer in zijn gamekamer zou moeten hebben.

1. Gamebureau

Als je nadenkt over het kopen van een gaming bureau, dan zijn er een aantal dingen die je moet weten. Een goed gamebureau is groot genoeg om plek te bieden aan al je gaming gear zoals een muis, toetsenbord en beeldscherm. Idealiter is het bureau in hoogte verstelbaar zodat je hem exact op de juiste hoogte kan afstellen. Zeker bij lange gaming sessies is een goede houding belangrijk en voorkomt dit klachten aan je nek of rug.

Daarnaast moet het gamebureau natuurlijk goed in je gaming setup passen. Het design is daarom belangrijk: er zijn mooie slanke gaming tafels op de markt, maar ook meer klassieke bureaus met lades om alles netjes op te ruimen. Zo kun je zelf beslissen wat goed past in je kamer. De meeste bureaus komen met extra’s zoals LED-verlichting, bekerhouder en kabelmanagement zodat je bureau tijdens het gamen netjes blijft.

2. Muismat

Muismatten zijn een vaak over het hoofd gezien onderdeel van gaming. Maar een muismat is ontzettend belangrijk want deze zorgt voor de precisie van je muis tijdens gamen. Tegenwoordig wordt er bij de meeste gamebureaus dan ook een muismat meegeleverd. Soms is deze net zo groot als het hele tafelblad, zodat je tijdens het gamen niet van je muismat af kunt gaan met je muis. Mocht dit niet zo zijn, zorg dan voor een grote en gladde muismat waar de sensoren van je muis goed geregistreerd worden voor de beste game-ervaring. En ja, ook deze zijn met LED-verlichting te krijgen!

3. Gaming headsets

Zoals alle fanatieke gamers weten is geluid een groot onderdeel van de game-ervaring. Goed geluid zorgt er voor dat je je helemaal in de game waant. Een goede gaming headset is daarom erg belangrijk als je veel gamet. Het zorgt er voor dat je omgevingsgeluiden goed kunt horen, waardoor je ook sneller kunt reageren op aankomende tegenstanders. Let er daarom op dat je gaming headset surround sound ondersteunt zodat je kunt genieten van de beste geluidskwaliteit.

Wanneer je veel met andere speelt is het belangrijk een goede microfoon te hebben. Op die manier kun je communiceren met je medespelers tijdens de game, of je vrienden extra inwrijven dat je ze weer eens aan het verslaan bent! Een microfoon met noise-cancelling is hierbij belangrijk: op deze manier worden achtergrondgeluiden gedempt zodat je duidelijk te verstaan bent.

En qua design? Ook daar heb je allerlei opties. Van strakke, zwarte headsets tot kleurige koptelefoons met LED-licht. Op die manier zorg je er voor dat je headset perfect in je hele setup past.

4. Gaming Muis

Een gaming muis is misschien wel de belangrijkste tool voor een fanatieke PC-speler. Speel je veel FPS-games? Dan wil je een gaming muis waar je snel mee kan ronddraaien of juist heel nauwkeurig een headshot kunt plaatsen. Kijk dan vooral naar een muis met een instelbare DPI zodat je snel kunt wisselen tussen verschillende instellingen.

Speel je veel MMO of MOBA-games? Dan wil je graag een muis waar je specials kunt instellen onder enkele knoppen bij de duim. Deze muizen zijn daarom vaak wat groter, maar liggen nog steeds goed in de hand. Echt fanatieke gamers hebben zelfs verschillende muizen zodat ze per game kunnen wisselen naar de beste muis voor die game.

Maar of je nou een slanke shootermuis koopt of een grotere MMO-muis, ook hierbij heb je altijd de keuze uit verschillende opties qua kleur en natuurlijk LED-verlichting!

5. Gaming Toetsenbord

Wanneer je al het bovenstaande hebt gaan we naar het volgende onderdeel: het gaming toetsenbord. Een gaming toetsenbord is net iets anders dan een gewoon toetsenbord. Vaak heeft een game toetsenbord namelijk een paar extra opties.

Zo hebben de meeste toetsenborden macrotoetsen, zodat je acties onder deze knop kunt opslaan en deze in-game snelt kunt gebruiken. Naast de macrotoetsen zie je vaak mediatoetsen zodat je de muziek tijdens de game kunt bedienen. Maar naast de extra toetsen richt de fanatieke gamer zich voornamelijk op de kwaliteit van de toetsen. Zo is er een belangrijk verschil tussen membraantoetsen, die langzamer reageren, en mechanische toetsen, die een stuk sneller zijn. De laatste worden daarom aangeraden voor fanatieke gamers die hun tegenstanders te snel af willen zijn.

En uiteraard wordt er bij gaming toetsenborden ook een stuk meer aandacht besteed aan het uiterlijk dan bij gewone toetsenborden. Want de meeste game toetsenborden zijn een stuk stijlvoller en beschikbaar in meerdere kleuren. Maar het belangrijkste verschil is de toevoeging van LED-verlichting, want deze is vrijwel op elk gaming toetsenbord beschikbaar! Zo stel je per zone, of soms zelfs per toets de verschillende kleuren in zodat je toetsenbord oplicht tijdens het gamen. Een echte toevoeging aan je setup dus!

6. Gamestoel

Als laatste komen we dan aan bij de gamestoel, ook een belangrijk onderdeel van de game setup en gamekamer. Want laten we eerlijk zijn, als je elke dag een paar uur achter je gamebureau zit is een goede gamestoel erg belangrijk. Maar daarnaast is deze ook prominent in de kamer aanwezig en is het daarom fijn als deze goed aansluit bij de rest van het interieur.

Maar niet getreurd, ook de gaming stoelen worden steeds beter en mooier! En er is voor elk type gamekamer wel een bijpassende gamestoel te vinden. Zo zijn er mooie, zwarte (kunst)lederen gamingstoelen waar je uren in kunt gamen zonder last te krijgen van je rug. Deze passen zeer goed in een gamekamer die minder schreeuwerig is qua LED-verlichting en kleur. Maar wil je echt all-out gaan? Dat kan ook: er zijn namelijk ook veel gamestoelen op de markt in felle kleuren en uiteraard… met LED-verlichting.

De regel bij een gamestoel is vooral: hoe meer je kunt afstellen, hoe beter je zit. Dus let op een op hoogte verstelbare stoel, verstelbare armleuningen en lendesteun. Memoryfoam zorgt er voor dat de stoel zich helemaal naar jou vormt en extra rug- en nekkussens geven je nog net wat extra ondersteuning. Combineer dat met een stijl die bij je gamekamer past en je zit zowel comfortabel als stijlvol!

Categorie: Woon Inspiratie.