Slecht in planten onderhouden maar wel op zoek naar groen? Drie tips!

17 januari 2022
TipsCadeaus voor binnen

Een mooi verzorgd groen interieur is niet alleen voor degenen met groene vingers. Ook als je weinig tijd of zin hebt om planten te verzorgen kan je je huis groener maken. Er zijn verschillende manieren waarop je dit kan doen.



Je kan bijvoorbeeld kiezen voor kunstbloemen of je kan gaan voor planten die makkelijk te verzorgen zijn. Wil je meer weten over makkelijke manieren om je huis op te groenen? Lees in dit blog drie tips.

Kunstbloemen
Wie een kleurrijk interieur zonder moeite wil moet eens kijken naar kunststof bloemen. Je hebt deze bloemen in allerlei soorten en kleuren. Nep bloemen worden tegenwoordig zo goed nagemaakt dat ze net echt lijken. En nep bloemen gaan ongelofelijk lang mee.

Zo kan je jaren plezier van ze hebben. Als je kiest voor nep bloemen maak je daarmee ook een vriendelijke keuze voor de aarde. De echte bloemen blijven mooi bloeien in de natuur en jij hebt bloemen in huis die je jarenlang kan blijven gebruiken.

Planten die makkelijk te onderhouden zijn

Voor wie wel graag echte planten in huis wil, maar weinig moeite wil doen om ze groen en in leven te houden zijn makkelijk te verzorgen planten ideaal. De keuze in makkelijk te verzorgen planten is ruim. Je kan kiezen voor super makkelijk te verzorgen planten zoals een cactus of een aloë Vera plant.

Als je net iets meer tijd hebt om je groene vriendjes te voorzien van water kan je kiezen voor een prachtige Monstera plant of een yucca plant. Dit zijn planten die weinig water nodig hebben, het is wel essentieel dat je ze op een plek zet waar ze genoeg zonlicht krijgen. Je kan ook altijd in een plantenwinkel advies vragen voor makkelijk te verzorgen planten.

Mooie decoratie

Een andere manier om je interieur op te vrolijken zonder veel moeite te doen is door het ophangen van mooie decoratie. Je kan gaan voor mooie schilderijen die zijn geïnspireerd op de natuur. Je kan prachtige schilderijen vinden met dieren, planten of mooie uitzichten.

Je hoeft de schilderijen slechts een keer op te hangen en daarna kan je er jarenlang naar blijven kijken en van blijven genieten. Naast schilderijen kan je ook kiezen voor beeldjes, kaarsen en andere mooie decoratie. Kijk eens rond in een decoratie winkel en laat je inspireren.

Meer groen
Een andere makkelijke manier om je interieur groener te maken is door de muren groen te verven. Je kan ook kiezen voor een groene bank, een groen vloerkleed of groene kussens. Zo kan je zonder dat je planten hoeft te verzorgen ook een groen interieur hebben.