Droogloopmat op maat

Een droogloopmat op maat kan handig zijn. Je bepaalt hiermee namelijk precies wat voor droogloopmat je in huis neemt. Zo zorg je dat deze past bij jouw stijl en jouw wensen. Een droogloopmat ligt meestal voor de deur. Je loopt er namelijk je schoenen droog op. Daarna ga je pas naar binnen. Een droogloopmat op maat kun je bestellen via webshops of in de winkels. In de winkel kun je natuurlijk het materiaal bekijken en aanvoelen, dat kan online weer niet. Je vindt dit soort winkels bij de meeste woonboulevards.

Waarom op maat?

Er zijn ook droogloopmatten met standaardafmetingen. Maar een droogloopmat op maat staat misschien iets beter. Het geeft je de vrijheid om precies te bepalen hoe groot je droogloopmat moet worden. Bijvoorbeeld als je een grote voordeur hebt, ziet een mat die dezelfde breedte heeft en de juiste verhouding ten opzichte van de breedte er een stuk charmanter uit dan een droogloopmat die eigenlijk net te smal is. Of als je om wat voor reden dan ook een grote droogloopmat nodig hebt is een droogloopmat op maat handig.

Wasbaar materiaal

Een droogloopmat op maat bestaat in verschillende materialen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een polyester droogloopmat. Deze kun je wassen. Zo is die gemakkelijk weer als nieuw. Er zijn ook andere materialen die niet wasbaar zijn. Dat is bijvoorbeeld minder noodzakelijk als je droogloopmat buiten ligt. Je kunt een droogloopmat ook binnen gebruiken. Dan is wasbaar materiaal weer prettiger, zodat ook de viezigheid die mee naar binnen komt weer weg is.

Droogloopmat of schoonloopmat?

Een droogloopmat is iets anders dan een schoonloopmat. De naam geeft het al aan. Een droogloopmat is vooral bedoeld om je schoenen droog te vegen, waar een schoonloopmat ze vooral schoonveegt. Een schoonloopmat heeft daarom vaak ruwer materiaal. Daarnaast is de vochtopname voor een droogloopmat op maat veel hoger dan voor een schoonloopmat. Wie doorweekt thuiskomt van een fietstocht door de regen, zal op een droogloopmat niet snel staan te soppen. Bij een schoonloopmat kan dit sneller te veel worden voor de vochtopname van de mat.

Tip: Kijk op Beukmeubels.nl.

Klik hier voor meer interessante woonblogs!