Een bank in kleur geeft een moderne look aan je interieur!

11 december 2021
WonenCadeaus voor binnen

Heb je een nieuwe woning gekocht of ga je binnenkort je interieur herinrichten? Dan wordt het misschien tijd om je huis een moderne look te geven, zodat je interieur weer bij de tijd is. Om te beginnen zou je kunnen kiezen voor een andere soort bank. Dit is vaak het grootste, meest uitgesproken meubelstuk en geeft een goede basis voor je interieur om op verder te bouwen. Denk bijvoorbeeld eens aan een deze trendy kleuren voor je hoekbank: blauw, groen, bruin of okergeel. In dit artikel leggen we je uit hoe deze kleuren banken stijlvol in jouw nieuwe interieur passen.

Vloer, muur en lichtinval

Voordat je gaat bepalen welke kleur je kiest in je interieur, bedenk dan welke kleur de vloer en de muur is of gaat worden. Samen met de inval van het licht kun je daarna bepalen op welke manier een bank van kleur het meeste tot zijn recht komt.

Blauw

Een donkerblauwe bank zorgt voor een rustgevend gevoel geven in je interieur. Een koele kleur, maar door voor een donkere tint te kiezen geeft het toch een warm gevoel in je huis. Deze kleur gaat goed bijvoorbeeld samen met beige en goud. Denk dan aan beige kussens en een gouden bijzettafeltje.

Groen

Een groene hoekbank geeft een warm en natuurlijk gevoel in je interieur. Je kunt kiezen tussen bijvoorbeeld een fluwelen- of een dikke linnen stof. Je kunt ook denken aan een zandkleurige muur om de bank tegenaan te zetten. Beiden geven weer een eigen dimensie aan de kamer. Mix deze kleur bijvoorbeeld ook nog met okergele en zandkleurige kussens en je creëert een stijlvol geheel samen met een moderne twist. Ook goud staat hier weer goed bij, net zoals bij blauw.

Bruin

Bij de kleur bruin denk je misschien aan de jaren zeventig, maar niets is minder waar. Want een een cognac kleur in een leren variant is hartstikke trendy tegenwoordig en geeft een moderne look aan je interieur. Deze kleur gaat goed samen met zwart, zoals een zwart metalen bijzettafel en grijze kussens of een lichtgrijs vloerkleed. Houd je van een industriële look? Dan is dit jouw kleur bank!

Okergeel

Een iets gewaagde kleur, maar als je de rest van je interieur in rustige tinten inricht kun je van een okergele bank een echte eyecatcher maken. Deze kleur bank is mooi en warm in een fluwelen variant, en gaat goed bij een witte of zandkleurige muur, maar ook een witkleurige vloer. Denk aan bruine kussens of een donkerbruin houten salontafel en een beige kleed eronder. Wil je nog meer glamour? Mix het dan met goud, zoals een gouden lamp of gouden poten onder de bank.