Waterbed kopen? Lees hier onze tips

Een waterbed blijkt een van de ergonomischte bedden te zijn die je kunt kopen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer mensen ervoor kiezen om een waterbed aan te schaffen. Een waterbed koop je niet zomaar. Het is een investering en dat betekent ook dat je je vooraf goed dient te verdiepen in de mogelijkheden die er zijn om zo het maximale uit jouw waterbed te halen. Er is een aantal factoren waar je rekening mee dient te houden, en termen waar je vast nog niet eerder over hebt gehoord. In de wereld van waterbedden komen termen als hardside en softside voor, maar ook een mono of een duo systeem. Bij La Luna waterbedden zijn we je graag van dienst bij de aanschaf van een (nieuw) waterbed. We hebben hier een aantal tips voor je op een rij gezet zodat het makkelijker wordt om te kiezen voor een goed waterbed.

Kiezen voor hardside of softside

Iedereen heeft andere wensen als het gaat om het kiezen van een matras en een bed. Het is alleen wel goed om de verschillen te weten tussen hardside en softside, zodat je hierin de juiste keuze maakt. Als je kijkt naar de hardside variant van een waterbed, is een belangrijk kenmerk dat deze variant een harde bedomranding heeft dat gemaakt is van bijvoorbeeld hout. Hierdoor ligt het matras in het bed. Bij een softside bed is dit niet het geval. Dan is de rand van het bed gemaakt van polyetherschuim. Het matras ligt hierdoor op het bed wat het voordeel geeft dat het matras kan uitzetten. Bij hardside heb je dan meer het gevoel dat je op een normaal bed slaapt, waarbij het bij een softside bed het geval is dat u echt slaapt op water. Dit laatste is het gevoel dat mensen ook graag willen ervaren als ze op zoek gaan naar een waterbed. Het is wat een waterbed zo uniek maakt.

Kiezen voor een mono of een duo systeem

De naam doet suggereren dat het hier om een lastig elektrisch systeem zal gaan, maar feitelijk betekent het niet meer dan het kiezen voor één of twee matrassen. Er zitten wel een aantal factoren aan vast waardoor mensen liever kiezen voor het een of het ander. Vaak wordt het advies gegeven om te kiezen voor een mono systeem, maar er is een aantal gevallen waarbij een duo systeem misschien net wat handiger kan zijn. Zo speelt het lichaamsgewicht van jou  en jouw partner een belangrijke rol. Door te kiezen voor een duo systeem, kan het gewicht beter worden verdeeld en merk je het niet of nauwelijks wanneer de ander zich omdraait. Daarnaast is een belangrijk voordeel dat de temperatuur beter in te stellen is. Bij een duo waterbed kun je de warmte per matras instellen. Als laatste speelt ook gewenning een grote rol. Partners zijn vaak gewend om samen op één matras te slapen.

Kies voor de juiste stabilisatie

De hardheid van het matras is bepalend voor wat voor stabilisatie er nodig is en wat de hoeveelheid water is dat nodig is om in het bed te doen. Als er meer water in het matras wordt gedaan, is het matras automatisch harder. Het kan zijn dat je het prettig vindt om op een hard matras te liggen. De stabilisatie kan dan lager worden ingezet. Bij een zacht matras is het juist de bedoeling dat de stabilisatie hoger wordt ingezet omdat er dan moet worden gezorgd dat het water op de juiste plek wordt vastgehouden en dat de matras jou ondersteuning biedt.

Een stabilisatie van 100% biedt u in alle gevallen een goede ondersteuning en daarnaast voel je dan nog steeds het effect van het golvende water op het matras waarop je ligt. Als je met je partner veel in gewicht scheelt, dan is het beter om een stabilisatie te kiezen van 80 of 50 procent. Wil je het water juist goed voelen klotsen dan kun je kiezen voor 0 procent stabilisatie. Er zijn werkelijk mensen die dit als prettig ervaren. Het is alleen niet aan te raden omdat dan wel ondersteuning ontbreekt.

Een goed waterbed kopen

Het is altijd belangrijk dat je een goed waterbed koopt bij een beddenspeciaalzaak die ook gespecialiseerd is in waterbedden. Zo krijg je altijd het juiste advies en kun je er zeker van zijn dat je een duurzaam bed koopt. Bij La Luna Waterbedden zijn we je graag van dienst. Als waterbedden specialist hebben we jarenlang ervaring met de verkoop van waterbedden. En dat niet alleen. Je kunt hier ook terecht voor reparatie en voor het kopen van onderdelen. Een waterbed heeft natuurlijk niet het eeuwige leven. Daarom is het belangrijk dat het goed onderhouden wordt en dat je er vervolgens heerlijk lang van kunt genieten. Bekijk de mogelijkheden op onze website en ga ook voor een waterbed waarvan je lang kunt genieten.