Een bijkeuken laten inrichten

Wanneer je plek in huis hebt voor een bijkeuken, is dit zeker de moeite waard om te laten realiseren. Het kan dienen als extra wasruimte, extra voorraadkast of juist extra woonruimte. Wanneer je een bijkeuken tot de beschikking hebt, kan de keuken echt gebruikt worden om te koken en kun je de extra ruimte in de bijkeuken voor andere dingen gebruiken.

Bij het ontwerpen van een bijkeuken moet je goed nadenken waar je de bijkeuken voor wilt gebruiken. Ga je de bijkeuken als voorraadkast gebruiken, dan moet je goed nadenken hoe dat precies wilt indelen. Wat wil je in de bijkeuken doen of plaatsen wat niet op een andere plek kan? Wanneer dit allemaal helder is, kan je beslissen over het type bijkeuken en de uitrusting daarvan. Wil je er meer over lezen? We vertellen het je graag:

Stap voor stap

Je bijkeuken inrichten is een belangrijk proces in een verbouwing. Het kan zijn om de bijkeuken als extra opslagruimte te gebruiken. Maar misschien creëer je liever een washok in de bijkeuken, dat kan natuurlijk ook. In veel gevallen wordt er aan de bijkeuken weinig aandacht besteed en dat is zonde! Zo’n mooie bijkeuken verdient echt veel meer aandacht want je kunt er echt wat moois en handigs van laten maken.

Je zou de bijkeuken namelijk in dezelfde stijl als jouw keuken laten maken. Zo worden dezelfde soort en look keukenkastje gebruikt om het tot een mooi geheel te maken. Afhankelijk van de prijs die je ervoor wilt betalen en wat je precies met de extra keuken wilt, kan dit ook minder wenselijk zijn. Dit is zo wanneer je er bijvoorbeeld een washok van maakt. Dan hoeft het niet in de stijl van jouw keuken. Een goede tip is om neutrale kleuren en dezelfde maatindeling te nemen. Denk daarbij aan inbouwkasten, boven- en onderkasten of dichte kasten. Wanneer je dit aanhoudt met neutrale kleuren is dit geschikt voor iedere stijl.

Op deze manier kan de extra ruimte voor diverse doeleinden worden gebruikt. Denk na of er een extra koelkast of vriezer komt te staan en waar de voorraadkast moet komen. In een voorraadkast kan je de keukenapparatuur die je weinig gebruikt maar wel veel plek in beslag neemt, netjes wegwerken.

Inspiratie voor de bijkeuken

Een bijkeuken moet natuurlijk geheel naar jouw wens zijn en van alle gemakken voorzien zijn. Het uitgangspunt bij je zoektocht naar bijkeuken inspiratie, is om te bepalen wat je met de bijkeuken wilt en hoe de indeling bepaalt moet worden. Hoe groter de ruimte is, hoe uitgebreider jij de bijkeuken in kan richten. Is de ruimte wat kleiner? Maak dan een lijstje met prioriteiten. Wanneer de bijkeuken naast de keuken is, is het een goed idee om er een extra voorraadkast en wasruimte van te maken.

Door de bijkeuken naast de keuken te hebben, heb je alles wat je nodig hebt in de keuken lekker dichtbij. Wanneer je genoeg plek hebt kun je zelfs een wasmachine en of droger laten plaatsen. Wasmachines en drogers hebben we liever niet in het zicht, maar kunnen in een bijkeuken die groot genoeg is prachtig worden weggewerkt.