Een romantisch interieur zit in de raamdecoraties

Je hebt vast wel eens huizenbezitters horen praten over een romantisch interieur. Dit is een interieurstijl die sinds een paar jaren steeds populairder wordt. Dit is niet zo gek aangezien een romantisch interieur zich kenmerkt door een zachte uitstraling. Hierbij moet je niet alleen denken aan zachte kleuren, maar ook aan zachte materialen en meubels. Veel mensen vinden het gebruik van felle en donkere kleuren altijd nog spannend. Een romantisch interieur is dan een prima uitkomst. Toch zijn niet alleen de meubels en kleuren bepalend voor deze interieurstijl. Door de juiste raamdecoratie te kiezen, haal je een mooie romantische basis in huis. In deze blog laten wij je zien hoe je dit doet. Lees snel verder en misschien verander jij dan binnenkort je interieur.

1 Houten jaloezieën

Hout is een veel gebruikt materiaal binnen een romantisch interieur. Door te kiezen voor houten jaloezieën zorg je voor een perfect harmonie in huis. Daarnaast geeft deze raamdecoratie meer privacy in huis en zorgt het voor een warme en gezellige sfeer. Om ervoor te zorgen dat de houten jaloezieën een mooie basis vormen is het belangrijk om te kiezen voor zachte kleuren. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan wit, crème of pastel roze.

2 Gordijnen

De meeste mensen denken bij een romantisch interieur vrijwel direct aan witte gordijnen. Ondanks dat dit vaak terugkomt in deze interieurstijl is het volkomen onterecht om dit te denken. Een romantisch interieur is immers meer dan het gebruik van wit. Zo zijn er tegenwoordig gordijnen in verschillende stoffen, patronen en kleuren. Door onder andere te kiezen voor oudroze velours gordijnen geef je een ruimte al snel een warme en romantische sfeer. Om de inkijk van buitenaf iets te verminderen, is het zelfs mogelijk om gordijnen te combineren met vitrages. Op deze manier ziet jouw romantisch interieur er net even iets chiquer uit.

3 Shutters

Net als houten jaloezieën zijn shutters ook kenmerkend voor een romantisch interieur. Het hout van deze raamdecoratie brengt een knusse en warme sfeer met zich mee. Om de ruimte zo licht mogelijk te houden, is het verstandig om bij shutters vooral te kiezen voor natuurlijke kleuren zoals wit. Heb je veel ramen in huis met verschillende afmetingen? Dat is geen enkel probleem aangezien shutters in diverse afmetingen komen.

4 Inbetweens

Als laatste is het mogelijk om te kiezen voor inbetweens. Hiermee haal je namelijk eenvoudig meer warmte en romantiek in huis. Vandaag de dag is deze raamdecoratie verkrijgbaar in verschillende stoffen en kleuren. Hiermee wordt het mogelijk om helemaal zelf jouw perfect exemplaar samen te stellen. Kies eens voor inbetweens in een transparante stof met een bloemen patroon. Met behulp van deze raamdecoratie is het gemakkelijk om de patronen van het behang of de kussenslopen terug te laten komen in het stof. Het maakt dus niet uit waar je uiteindelijk voorkeur naar toe gaat, want er is immers genoeg keuze om raamdecoratie te kiezen voor een romantisch interieur!