Een veilige woning maken doe je zo

15 oktober 2020
TipsCadeaus voor binnen

Een woning is een plek waar jij je veilig wilt voelen, maar helaas voelen veel mensen zich niet veilig thuis. Zeker nu de donkere maanden er weer aan zitten te komen zal het aantal inbraken alleen maar toenemen, waardoor de angst alleen maar toe zal nemen. Maar naast inbraken kunnen mensen zich ook niet veilig voelen tijdens onweer. De een vindt het een mooi gezicht, de ander is als de dood. Gelukkig kun je op verschillende manieren jouw woning veiliger maken. Benieuwd hoe? Lees dan vooral verder.

Veilige woning tijdens onweer

We hebben het er in de inleiding al even over gehad, maar mensen kunnen enorm bang zijn tijdens onweer. Dit kan zijn door de harde klappen, door de flitsen of misschien omdat zij een nare ervaring hebben gehad met blikseminslag. In huizen waarbij de elektra niet geaard is, is de kans op brand enorm wanneer de bliksem inslaat. Dit komt, omdat er teveel stroom komt te staan op het stroomnetwerk en hierdoor ontstaat er kortsluiting. Kortsluiting is weer een van de grootste oorzaken van brand. Zijn de stopcontacten bij jouw woning nog niet geaard? Laat dan een aardpen slaan, zodat stroom boven de 230 volt geblokkeerd wordt en via de aarding en aardpen in de grond wordt gevoerd. 

Veilige woning die inbrekers buiten houdt

Het idee dat een vreemde jouw woning zonder toestemming betreedt is een enorm eng idee. Je kunt het natuurlijk nooit 100% inbreker proef maken, maar je kunt het inbrekers wel een stuk moeilijker maken. Ga je bijvoorbeeld heel even de deur uit? Draai altijd de deuren op slot en doe de ramen dicht! Zelfs als je maar 5 minuten weggaat. Inbrekers hebben letterlijk maar seconden nodig om binnen te komen als de ramen en deuren niet op slot zijn. 

Moderne woonkeuken

Veilige woning in het donker

Veel mensen zijn bang in het donker. Bovendien is de kans op inbraak groter wanneer het donker is, omdat inbrekers dan het idee hebben dat er niemand thuis is. De ideale oplossing hiervoor zijn slimme lampen. Deze kun je namelijk op afstand bedienen, waardoor het altijd lijkt alsof er iemand thuis is. Dit is ook ideaal als je bang bent in het donker, omdat je dan met de lampen aan naar bed kunt gaan en via jouw telefoon de lampen in de woonkamer uitzetten.   

Veilige woning voor kleine kinderen

Een gevaar met kinderen zit in een klein hoekje. Zorg er daarom voor dat jouw huis childproof is. Hoe je dat doet? Zet bijvoorbeeld geen spullen op de salontafel die kunnen breken of die het kind kunnen bezeren. Zeker wanneer de kunnen gaan lopen is het belangrijk dat ze nergens bij kunnen waar ze niet bij mogen horen te komen. Zo kun je bijvoorbeeld ook de stopcontacten afsluiten met een speciaal kapje, zodat ze hun vingers niet in het stopcontact kunnen stoppen. 

Succes!

We wensen jou veel succes bij het veilig maken van jouw woning en hopen dat je iets gehad hebt aan de tips in dit artikel.